«Καμπανάκι» ΠΟΥ για την ψυχική υγεία – Συστάθηκε νέα Επιτροπή για την καταπολέμηση της μοναξιάς

Τι δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής για τις επιπτώσεις της μοναξιάς

Must Read

Καμπανάκι κινδύνου χτυπά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, που ανακήρυξε την μοναξιά «προτεραιότητα για την παγκόσμια υγεία» και συνέστησε επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την καταπολέμησή της.

Όπως έγινε γνωστό, τα έντεκα μέλη που συνθέτουν την Επιτροπή Κοινωνικής Σύνδεσης (Commission on Social Connection) θα αφιερώσουν τα επόμενα τρία χρόνια στην αξιολόγηση των επιστημονικών δεδομένων και στον σχεδιασμό στρατηγικών που θα βοηθούν τους ανθρώπους να διευρύνουν τις κοινωνικές σχέσεις τους.

Ένας από τους επικαφελής της Επιτροπής είναι ο Dr. Vivek Murthy, εκτελεστικός διευθυντής της Υπηρεσίας Δημοσίας Υγείας των ΗΠΑ. Ο Dr. Murthy, που έχει ασχοληθεί εκτενώς με τους κινδύνους από την μοναξιά και την κοινωνική απομόνωση. Όπως εξήγησε στο CNN, είναι μία «υποτιμημένη» απειλή για την υγεία, που έχει εξαπλωθεί υπερβολικά πολύ. «Για πάρα πολύ καιρό, η μοναξιά κρυβόταν στις σκιές, αόρατη και υποτιμημένη, οδηγώντας σε ψυχικές και σωματικές νόσους. Τώρα, έχουμε μία ευκαιρία να το αλλάξουμε αυτό», τόνισε.

Όπως ανακοίνωσε ο ΠΟΥ, η Επιτροπή θα αναλύσει τον κεντρικό ρόλο που παίζουν οι κοινωνικοί δεσμοί στην υγεία των ανθρώπων και θα αναζητήσει λύσεις που θα ενισχύουν τις σχέσεις, προάγοντας έτσι όχι μόνο την ευεξία, αλλά και την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη και καινοτομία.

«Οι άνθρωποι χωρίς αρκετούς ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού, αγχώδους διαταραχής, άνοιας, κατάθλιψης, αυτοκτονίας» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus και συμπλήρωσε:

«Η νέα Επιτροπή του ΠΟΥ θα συμβάλλει στην εδραίωση της κοινωνικής σύνδεσης ως παγκόσμιας προτεραιότητας για την υγεία. Θα μοιραστεί επίσης τις πιο ελπιδοφόρες παρεμβάσεις».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This