Να πάνε τα Γλυπτά του Παρθενώνα… πέρα-δώθε σε Αθήνα-Λονδίνο θέλει ο Όσμπορν!

«Οραματίζεται» συμφωνία που δεν θα αλλάζει τίποτα αναφορικά με το «καθεστώς» των κλεμμένων Γλυπτών

Must Read

Ο Τζορτζ Όσμπορν ελπίζει ότι το Βρετανικό Μουσείο μπορεί να «καταλήξει σε συμφωνία με την Ελλάδα», που θα περιλάμβανε την προσωρινή επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, με αντάλλαγμα αρχαία αντικείμενα που δεν έχουν βρεθεί ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Πρόεδρος των επιτρόπων του Βρετανικού Μουσείου είπε πως «μπορεί κάλλιστα να μην τα καταφέρουμε, αλλά πιστεύουμε ότι αξίζει να προσπαθήσουμε» κατά την ομιλία του στο ετήσιο δείπνο των διαχειριστών στην γκαλερί Duveen – το σπίτι των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Ελπίζω να καταλήξουμε σε συμφωνία με την Ελλάδα», είπε ο 52χρονος Όσμπορν κατά την ομιλία του και πρόσθεσε δίνοντας… λεπτομέρειες για τη συμφωνία που «οραματίζεται» και η οποία ουσιαστικά δεν αναιρεί την κατοχή κλοπιμαίων από τους Βρετανούς:

«Μια συμφωνία που δίνει τη δυνατότητα να δει κανείς αυτά τα σπουδαία Γλυπτά στην Αθήνα, καθώς και στο Λονδίνο. Μια συμφωνία που επιτρέπει σε άλλους θησαυρούς από την Ελλάδα, ορισμένους που δεν έχουν φύγει ποτέ από εκεί, να παρουσιαστούν εδώ στο Βρετανικό Μουσείο. Ως εντολοδόχοι αναζητούμε μια συνεργασία με τους Έλληνες φίλους μας, που δεν θα απαιτεί από κανέναν να παραιτηθεί από τις αξιώσεις του, που δεν θα ζητά αλλαγές σε νόμους που δεν είναι δικοί μας να γράψουμε, αλλά θα που θα βρει έναν πρακτικό, ρεαλιστικό και ορθολογικό δρόμο προς τα εμπρός».

γλυπτά του Παρθενώνα

Ο Βρετανός διαστρεβλώνοντας την αλήθεια, είπε ότι τα Γλυπτά ήταν πάντα «αμφιλεγόμενα»! Όχι όμως, δεν είναι καθόλου «αμφιλεγόμενα», κλεμμένα είναι.

«Δεν πρέπει να πτοούμαστε από αυτή τη διαμάχη», σχολίασε ακόμα. «Νομίζω ότι πολύ συχνά σκεφτήκαμε ας σιωπήσουμε, αν δεν μιλήσουμε για πράγματα που είναι δύσκολα, τότε κανείς άλλος δεν θα το κάνει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This