Ντοκουμέντο: Η άμεση εμπλοκή της Αλεξίας Μπακογιάννη στις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του διυλιστηρίου από το «κυπριακό» fund

Ο ηγετικός ρόλος της ανιψιάς του πρωθυπουργού στην διαπραγμάτευση για την αγορά του μεγαλύτερου διυλιστηρίου στην Ιταλία, πίσω από την οποία κρύβεται ο καταδικασμένος μεγιστάνας Μπένι Στάινμετζ, όπως αποκάλυψαν οι FT

Must Read

Ηγετικό ρόλο στην εξαγορά του μεγαλύτερου διυλιστηρίου στην Ιταλία από τον Ισραηλινό καταδικασμένο για διαφθορά και χρηματισμό Μπένι Στάινμετζ, φέρεται ότι είχε η ανιψιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλεξία Μπακογιάννη, την εμπλοκή της οποίας αποκάλυψαν σήμερα με δημοσίευμα-«βόμβα» οι Financial Times.

Όπως φαίνεται και στο φωτογραφικό ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα το la gazzetta augustana, η Αλεξία Μπακογιάννη ήταν παρούσα ακόμα και στην συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου της κυπριακής εταιρείας, με τον κυβερνήτη της Σικελίας, Renato Schifani, τον Ιανουάριο του 2023.

Φωτογραφία: lagazzettaaugustana.it

Ο Renato Schifani συναντήθηκε στο Παλέρμο με την ανώτατη διοίκηση της GOI Energy (με την οποία συνδέεται ο καταδικασμένος μεγιστάνας ορυχείων, σύμφωνα με τους FT), η οποία εξαγόρασε τα διυλιστήρια Isab Lukoil στο Priolo Gargallo. Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Αλεξία Μπακογιάννη, υπεύθυνη θεσμικών σχέσεων της εταιρείας.

Η Περιφέρεια ανακοίνωσε ότι, κατά τη συνάντηση, «διασφαλίστηκε η συνέχεια του επιπέδου απασχόλησης από την ανώτατη διοίκηση της Goi Energy και επίσης ένα σχέδιο πράσινης μετατροπής μεσοπρόθεσμα».

Για να εγγυηθεί τη συνέχεια της παραγωγής του εργοστασίου διύλισης αργού πετρελαίου στο Priolo, εν όψει του εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο δια θαλάσσης, η κυβέρνηση Μελόνι είχε εκδώσει νομοθετικό διάταγμα. Με αυτό το διάταγμα, το Δημόσιο μπόρεσε να προχωρήσει στην αγοραπωλησία των δύο διυλιστηρίων Priolo και η ιδιοκτησία πέρασε από τη Litasco, στο fund Cypriot Goi Energy.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT αποκαλύπτει ότι, η Αλεξία Μπακογιάννη συνόδευε τον διαβόητο επιχειρηματία στα ταξίδια που έκανε σε Ρώμη και Μιλάνο πριν ένα χρόνο προκειμένου να διαπραγματευτεί την προσφορά ύψους 1,5 δισ. ευρώ για το διυλιστήριο, ενώ παράλληλα σημειώνει ότι η ανιψιά του Έλληνα πρωθυπουργού «έχει μετοχές της GOI Energy με έδρα την Κύπρο, της οποίας υπήρξε επίσης για λίγο μέλος του διοικητικού συμβουλίου».

Σημειώνεται ότι οι FT αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι η ανιψιά του Έλληνα πρωθυπουργού έδωσε μάχη για να μην εκδοθεί ο Στάινμετζ από την Κύπρο, μετά τη σύλληψή του.

Μπένι Στάινμετζ

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του newsbreak στην υπόθεση εξαγοράς του διυλιστηρίου υπάρχει εμπλοκή και πασίγνωστου Έλληνα εφοπλιστή, το όνομα του οποίου δεν αναφέρεται πουθενά στο δημοσίευμα των FT, γεγονός που προκαλεί αίσθηση…

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This