Περίπου 350 οι νεκροί στο μουσικό φεστιβάλ στο Ισραήλ! Νέες επιθέσεις σε κατοικίες και καταυλισμό στη Γάζα

Ο ΟΗΕ ζητά «βασικά μέτρα» για την προστασία των αμάχων στον παλαιστινιακό θύλακα

Must Read

Τραγικός είναι ο απολογισμός από τους νεκρούς στο μουσικό φεστιβάλ στην έρημο Νεγκέβ, στο νότιο Ισραήλ στο οποίο στις 7 Οκτωβρίου τρομοκράτες της Χαμάς άνοιξαν πυρ.

Τουλάχιστον 350 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση,  σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της ισραηλινής αστυνομίας.Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12 που επικαλείται αστυνομικές πηγές ανεβάζει σε 364 τον αριθμό των νεκρών.Προηγούμενος απολογισμός των αρχών έκανε λόγο για 260-270 νεκρούς στον χώρο του υπαίθριου μουσικού φεστιβάλ.

O χώρος που γινόταν το φεστιβάλ:

Η ισραηλινή αστυνομία εκτιμά πως οι δράστες της επίθεσης δεν γνώριζαν εκ των προτέρων για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ, αλλά εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία για να σκοτώσουν ανυπεράσπιστους νέους.

Το μακελειό στην έρημο Νεγκέβ ήταν το φονικότερο από τις συνδυασμένες επιθέσεις που εξαπέλυσε η Χαμάς την 7η Οκτωβρίου. Σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων, ένοπλοι πυρπόλησαν αυτοκίνητα και έκαψαν ζωντανούς όσους αναζήτησαν καταφύγιο σε αυτά.

Δείτε παλιότερο βίντεο με το θέμα:

Δεκάδες νεκροί από νέες επιθέσεις στη Γάζα 

Στο μεταξύ, ακάθεκτες συνεχίζονται οι επιθέσεις των δυνάμεων του Ισραήλ στην Γάζα.

Νωρίτερα σήμερα, είκοσι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από πλήγμα κατά τριών κτιρίων με κατοικίες στην πόλη Χαν Γιούνες, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου Νάσερ στην πόλη αυτή.

Το αεροπορικό αυτό πλήγμα, που έγινε στην συνοικία Χάμαντ, προκάλεσε επίσης τον σοβαρό τραυματισμό 23 ανθρώπων, διευκρίνισε ο ίδιος στο AFP.

Νωρίτερα το Reuters είχε μεταδώσει επικαλούμενο το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA ότι 26 Παλαιστίνιοι, κυρίως παιδιά, σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σήμερα τα ξημερώματα σε ισραηλινό βομβαρδισμό στην πόλη Χαν Γιούνες στη Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλα, τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από ισραηλινό πλήγμα στον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) δεν έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τη συγκεκριμένη αναφορά.

Το δίκτυο Al Jazeera μεταδίδει πως ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε κτίριο που ανήκει στη Φάταχ του Μαχμούντ Αμπάς, του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής.

Τουλάχιστον 186 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 51 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου, όταν η Χαμάς εξαπέλυσε την άνευ προηγουμένου επίθεσή της στο Ισραήλ, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ. Επιπλέον οκτώ Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινούς εποίκους, ενώ τέσσερις Ισραηλινοί έχουν βρει τον θάνατο σε παλαιστινιακές επιθέσεις.

 

ΟΗΕ: «Ζητάμε βασικά μέτρα για να καλυφθούν οι ανάγκες των αμάχων»

Ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς ζήτησε και πάλι σήμερα την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου να παρασχεθεί βοήθεια σε 2,2 εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στον θύλακα λόγω του πολέμου μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.

«Δεν ζητάμε το φεγγάρι. Ζητάμε βασικά μέτρα, αναγκαία για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του πληθυσμού και να αναστρέψουμε την πορεία αυτής της κρίσης» ανέφερε ο Γκρίφιθς μιλώντας μέσω βιντεοκλήσης στην ανεπίσημη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. «Μια ανθρωπιστική εκεχειρία. Αποκαλέστε την όπως θέλετε, όμως αυτό που χρειάζεται από ανθρωπιστική σκοπιά είναι απλό: να σταματήσουν οι μάχες για να μπορέσουν οι άμαχοι να μετακινηθούν με ασφάλεια», πρόσθεσε.

Την Τετάρτη το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατάφερε να εγκρίνει ένα ψήφισμα, για πρώτη φορά έπειτα από έναν μήνα συγκρούσεων, με το οποίο ζητά «παύσεις και ανθρωπιστικούς διαδρόμους» στη Λωρίδα της Γάζας. Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 12 ψήφους υπέρ και τρεις αποχές (ΗΠΑ, Βρετανία, Ρωσία) και είναι το πρώτο που υιοθετείται από το Συμβούλιο Ασφαλείας για το Μεσανατολικό από τα τέλη του 2016.

 

«Αυτήν την ανθρωπιστική εκεχειρία να την κάνουμε όσο το δυνατόν συντομότερα (…) και να δώσουμε στον πληθυσμό της Γάζας μια ανάσα, έπειτα από τα φρικτά γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων. Και να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι, χωρίς προϋποθέσεις», τόνισε ο Γκρίφιθς.

Ο Γκρίφιθς υπενθύμισε επίσης ότι ο ΟΗΕ έχει απηύθυνε να συγκεντρωθούν 1,2 δισεκ. δολάρια για να καλυφθούν οι ανάγκες στη Γάζα όμως μέχρι τώρα έχει λάβει μόλις 132 εκατομμύρια.

Δείτε επίσης:

Αγωνιώδεις εκκλήσεις για το Αλ Σίφα – Στους 24 οι νεκροί μέσα σε 48 ώρες λόγω διακοπής ρεύματος

Σύμβουλος του Νετανιάχου παραδέχτηκε ότι «κατά λάθος» μέτρησαν 200 νεκρούς παραπάνω!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This