Το Ισραήλ βομβάρδισε σχολείο στην Τζαμπαλίγια – Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα ξεπεράσει τους 200

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας όπου συνεχίζονται οι ανελέητοι βομβαρδισμοί των Ισραηλινών. Τελευταίος στόχος των ισραηλινών δυνάμεων ήταν ένας προσφυγικός καταυλισμός στην Τζαμπαλίγια όπου βομβάρδισαν ένα σχολείο και – σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία – δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Όπως μετέδωσε το Al Jazeera, το Ισραήλ βομβάρδισε το σχολείο Al-Fakhoura το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ προσφέροντας καταφύγιο σε αμάχους. Το αραβικό δίκτυο αναφέρει ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά το πυραυλικό χτύπημα ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα ξεπεράσει τους 200.

Σύφμωνα με το ρεπορτάζ στο εν λόγω σχολείο είχαν βρει καταφύγιο δεκάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.

Αξιωματούχος του υπουργείο Υγείας της Γάζας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων ότι τουλάχιστον 50 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν όταν οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν το σχολείο al-Fakhoura.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου το Ισραήλ βομβάρδισε τη Χαν Γιούνες στα νότια της Γάζας αλλά και τον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα στη Δυτική Όχθη. Από την αεροπορική επιδρομή στην Χαν Γιούνες επλήγη ένα σπίτι στο οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 άνθρωποι, όπως ανέφεραν μέλη του υγειονομικού προσωπικού από το νοσοκομείο Νάσερ της Γάζας.

Την ίδια ώρα τραγική είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο Al-Shifa στη Γάζα, όπου ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε σταθμούς οξυγόνου του νοσοκομείου, γραμμές ύδρευσης και φαρμακεία. Όπως μετέδωσε το AFP εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνονται πεζή από το νοσοκομείο, ενώ τουλάχιστον 450 ασθενείς παραμένουν εντός του κτιρίου καθώς ήταν αδύνατον να μετακινηθούν.

Το Ισραήλ από την πλευρά του δηλώνει ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί το νοσοκομείο Al-Shifa ως στρατιωτική βάση και γι’ αυτό το λόγο ο ισραηλινός στρατός έχει κάνει κατάληψη στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό συγκρότημα της Λωρίδας της Γάζας.

Τραγικός είναι ο απολογισμός των νεκρών στη Γάζα όπου μέχρι χθες – σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές – περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εκ των οποίων 5.000 είναι παιδιά. Ένας αριθμός που θεωρείται αξιόπιστος και από τον ΟΗΕ.

Ερντογάν: Θα αποκαταστήσουμε τις υποδομές στη Γάζα

Την υπόσχεση ότι η Τουρκία θα αποκαταστήσει τις υποδομές στη Γάζα, εάν επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός, έδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να δήλωσε πως η χώρα του θα καταβάλλει προσπάθειες για την αποκατάσταση των καταστραμμένων υποδομών, των νοσοκομείων και των σχολείων στη Γάζα, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κατά την πτήση της επιστροφής του από τη Γερμανία ο Ερντογάν δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η Τουρκία απευθύνει ένα κάλεσμα για επιθεώρηση των πυρηνικών όπλων στο Ισραήλ, ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες για το ζήτημα αυτό, σύμφωνα με μία δημοσιογραφική αναφορά της ηλεκτρονικής σελίδας του τηλεοπτικού δικτύου A Haber.

Δείτε επίσης:

Περίπου 350 οι νεκροί στο μουσικό φεστιβάλ στο Ισραήλ! Νέες επιθέσεις σε κατοικίες και καταυλισμό στη Γάζα

Ασθενείς φεύγουν με τα πόδια από το νοσοκομείο αλ Σίφα της Γάζας για να γλιτώσουν από τις ισραηλινές εφόδους

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This