Γάζα: «Κέντρο διοίκησης» της Χαμάς υποστηρίζει ότι ανακάλυψε ο ισραηλινός στρατός κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα 

«Για μία ακόμη φορά αποδεικνύουμε τη σύνδεση μεταξύ του δικτύου των τούνελ της Χαμάς και του νοσοκομείου» δήλωσε σχετικά ο Μαρκ Ρέγεφ, σύμβουλος του ισραηλινού πρωθυπουργού

Must Read

Στα 10 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης φέρονται να κατέβηκαν σήμερα στρατιώτες των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), όπου και, όπως υποστηρίζουν, ανακάλυψαν ένα «κέντρο ελέγχου» της Χαμάς.

Ειδικότερα, ο στρατός του Ισραήλ ισχυρίζεται ότι άνδρες του διένυσαν μία απόσταση 55 μέτρων μέσα στο τούνελ που είχαν ανακαλύψει οι IDF κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας. Σύμφωνα με την περιγραφή τους σε σχετική ανάρτηση, συνοδευόμενη από ένα αρκούντως κατατοπιστικό βίντεο, «μια βαθιά σκάλα οδηγεί στην είσοδο του φρεατίου της σήραγγας, που αποτελείται από διάφορα αμυντικά μέσα, συμπεριλαμβανομένης μιας αντιεκρηκτικής πόρτας και μιας οπής πυροδότησης. Αυτός ο τύπος πόρτας χρησιμοποιείται από τη Χαμάς για να εμποδίσει τις ισραηλινές δυνάμεις να εισέλθουν στα κέντρα διοίκησης και τις υπόγειες υποδομές που ανήκουν στη Χαμάς».

Στην ανακοίνωση της Τσαχάλ που συνοδεύει το βίντεο, το οποίο δείχνει ένα στενό πέρασμα που καταλήγει σε μία γκρίζα πόρτα, επισημαίνουν πως η είσοδος της σήραγγας αποκαλύφθηκε στην περιοχή του νοσοκομείου κάτω από ένα υπόστεγο, δίπλα σε ένα όχημα που περιείχε πολυάριθμα όπλα, όπως RPG, εκρηκτικά και Καλάσνικοφ. Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται τι «κρύβεται» πίσω από την συγκεκριμένη πόρτα.

Αναφερόμενος στην σημαντική, αν μη τι άλλο, αυτή ανακάλυψη, ο σύμβουλος του Μπενιαμίν Νετανιάχου, Μαρκ Ρέγεφ να δηλώνει στο BBC πως «βρήκαμε ένα δωμάτιο διοίκησης και ελέγχου στον μείον 2 όροφο του νοσοκομείου. Για μία ακόμη φορά αποδεικνύουμε τη σύνδεση μεταξύ του δικτύου των τούνελ της Χαμάς και του νοσοκομείου». Ο ίδιος πρόσθεσε πως υπήρχαν φόβοι για παγίδες με εκρηκτικά για τις δυνάμεις του ισραηλινού στρατού στις υπόγειες σήραγγες και ότι οι IDF θα έχουν οριστικά στοιχεία μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η Χαμάς παραδέχεται ότι διαθέτει δίκτυο μυστικών τούνελ, καταφυγίων και φρεατίων μήκους εκατοντάδων χιλιομέτρων σε ολόκληρη την Λωρίδα της Γάζας. Ωστόσο, αρνείται ότι τέτοιες σήραγγες υπάρχουν κάτω από μη στρατιωτικές υποδομές, όπως νοσοκομεία.

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This