Δεν έχουν τέλος οι κλοπές ελαιολάδου στην Ισπανία: Τα σούπερ μάρκετ παίρνουν τα μέτρα τους!

Must Read

Με αντικλεπτικά βάζουν τα μπουκάλια με ελαιόλαδο στα ράφια, τα σούπερ μάρκετ της Ισπανίας, την μεγαλύτερης παραγωγού ελαιολάδου παγκοσμίως, καθώς η τιμή του ολοένα και αυξάνετα, όπως και οι κλοπές.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ένα λίτρο εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδού κοστίζει ως και 14,5 ευρώ σε κάποια σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να τοποθετούν αντικλεπτικά στα μπουκάλια. «Βλέπουμε μεγάλη αύξηση των κλοπών», δήλωσε ο Ρουμπέν Ναβάρο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Tu Super, που διαθέτει 30 καταστήματα στην περιοχή της Ανδαλουσίας.

«Η τιμή του ελαιόλαδου, που πλέον ανέρχεται επισήμως στα 8 ευρώ το λίτρο, έχει αυξηθεί κατά 150% τα τελευταία δύο χρόνια στην Ισπανία, καθώς η ξηρασία στον νότο επηρέασε σημαντικά τη σοδειά. Συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος κλέβουν ελαιόλαδο για να το πουλήσουν», εξήγησε ο Ναβάρο. Από τον Σεπτέμβριο η Tu Super δένει με αλυσίδες τα μπουκάλια των πέντε λίτρων και τα κλειδώνει στα ράφια προκειμένου να αποτρέψει τις κλοπές. «Είναι ένα παράλογο, ακραίο μέτρο, αλλά έχει δουλέψει», εξήγησε ο Ναβάρο.

Και σε άλλες αλυσίδες τα αντικλεπτικά

Εντούτοις, η Tu Super δεν είναι η μόνη αλυσίδα που αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας. Χαρακτηριστική είναι η κίνηση ορισμένων σούπερ μάρκετ των αλυσίδων Carrefour και Auchan στη Μαδρίτη, που έχουν τοποθετηθεί αντικλεπτικά στα μπουκάλια του ενός λίτρου και προκειμένου κάποιος να αγοράσει ελαιόλαδο πρέπει να ζητήσει τη βοήθεια υπαλλήλου.

Η STC, μια ισπανική εταιρεία που προσφέρει λύσεις για την αντιμετώπιση των κλοπών στα καταστήματα, είδε το καλοκαίρι να αυξάνονται κατά 12 φορές οι παραγγελίες από τα σούπερ μάρκετ μηχανημάτων για την προστασία των μπουκαλιών με ελαιόλαδο, δήλωσε το στέλεχός της Σαλβαδόρ Κανόνες. Η αστυνομία της Ισπανίας κάνει επίσης λόγο για κλοπές από ελαιοτριβεία, ενώ τον Οκτώβριο συνέλαβε δύο ανθρώπους στο πλαίσιο έρευνας για την κλοπή 56 τόνων εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This