Ουκρανία: Για υπεξαίρεση εκατομμυρίων κατηγορούνται δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι κυβερνοάμυνας

Η ουκρανική κυβέρνηση έχει εντείνει τις προσπάθειες για τον περιορισμό της διαφθοράς, καθώς επιδιώκει διακαώς την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση...

Must Read

Μια ακόμη απόδειξη ότι ο πόλεμος αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για μπίζνες αποτελεί, αν μη τι άλλο, η είδηση ότι δύο ανώτεροι αξιωματούχοι κυβερνοάμυνας της Ουκρανίας καρατομήθηκαν σήμερα Δευτέρα από την κυβέρνηση Ζελένσκι, κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση εκατομμυρίων στην κυβερνητική υπηρεσία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Όπως ανέφερε στο Telegram ο ανώτερος αξιωματούχος του υπουργικού συμβουλίου, Τάρας Μέλνιτσουκ, ο Γιούρι Στσίχολ, επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Ειδικών Επικοινωνιών και Προστασίας Πληροφοριών της Ουκρανίας (SSSCIP), και ο αναπληρωτής του, Βίκτορ Ζόρα, αποπέμφθηκαν από την κυβέρνηση, καθώς σε βάρος τους εκκρεμεί έρευνα από εισαγγελείς για φερόμενη υπεξαίρεση. Η SSSCIP είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των κυβερνητικών επικοινωνιών και την υπεράσπιση του κράτους από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Ειδικότερα, οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς ερευνούν τους ρόλους των εν λόγω αξιωματούχων σε «συνωμοσία» έξι ατόμων, για υπεξαίρεση 62 εκατομμυρίων ουκρανικών χρίβνια (περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ) μεταξύ 2020 και 2022. Οι αρχές υποπτεύονται ότι οι δύο αξιωματούχοι αγόρασαν λογισμικό σε διογκωμένη τιμή από δύο εταιρείες, που φέρεται να είναι υπό τον έλεγχό τους, σε μια πώληση που είχε κλείσει σε άλλους πλειοδότες, δήλωσε σχετικά το Εθνικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ουκρανίας.

Σημειώνεται ότι η Ουκρανία έχει εντείνει τις προσπάθειες για τον περιορισμό της διαφθοράς, καθώς επιδιώκει διακαώς την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που έχει καταστήσει την καταπολέμηση της δωροδοκίας βασική προϋπόθεση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων. Πρόσφατοι στόχοι της Δικαιοσύνης ήταν ο δισεκατομμυριούχος πρώην «προστάτης» του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ίχορ Κολομόισκι, καθώς και ο πρώην επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ουκρανίας, Βσέβολοντ Κνιαζάεφ, οι οποίοι, ωστόσο, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τούς αποδίδονται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This