«Καψώνια» της Τουρκίας στη Σουηδία – Δεν επικυρώνει ακόμα την ένταξή της στο NATO!

Must Read

Η προσπάθεια της Σουηδίας να ενταχθεί στον Οργανισμό Βορειοατλαντικής Συνθήκης (ΝΑΤΟ) αντιμετωπίζει ένα αβέβαιο μέλλον, καθώς η επικύρωση της ένταξης της σκανδιναβικής χώρας από την Τουρκία παραμένει σε αδιέξοδο, με την Άγκυρα να… τσουρουφλίζει τη Στοκχόλμη και να κάνει επίδειξη ισχύος στη Συμμαχία.

Η Τουρκία γνωστοποίησε στο ΝΑΤΟ ότι δεν θα ολοκληρώσει τη διαδικασία επικύρωσης για την αίτηση ένταξης της Σουηδίας εγκαίρως για την επικείμενη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Η επικείμενη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, που έχει προγραμματιστεί για τις 28-29 Νοεμβρίου, είναι απίθανο να φέρει θετική απάντηση από την Άγκυρα, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές που επικαλείται το Reuters.

Την περασμένη εβδομάδα, η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του τουρκικού κοινοβουλίου καθυστέρησε την απόφαση για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, κρίνοντας την αίτηση «μη ώριμη». Η αρμόδια επιτροπή επέλεξε να αναβάλει την ψηφοφορία, ανοίγοντας περαιτέρω συζητήσεις για το θέμα.

Το νομοσχέδιο πρέπει πρώτα να επικυρωθεί από την τουρκική κοινοβουλευτική επιτροπή και στη συνέχεια το κοινοβούλιο να το ψηφίσει. Ωστόσο, αυτή η ψηφοφορία μπορεί να διαρκέσει μερικές ημέρες ή εβδομάδες, μετά την απόφαση της επιτροπής.

Κατόπιν, το σχετικό έγγραφο πρέπει να υπογραφεί από τον πρόεδρο της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν.

Το πρωτόκολλο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ έχει επικυρωθεί μέχρι στιγμής από 31 χώρες της συμμαχίας και μόνο η Ουγγαρία και η Τουρκία δεν το έχουν εγκρίνει, αν και η Άγκυρα θεωρείται το κύριο εμπόδιο για τους Σκανδιναβούς.

Η Ουγγαρέζα βουλευτής Άγκνες Βάνταϊ ενημέρωσε ότι το θέμα δεν έχει προγραμματιστεί για κοινοβουλευτική συζήτηση την επόμενη εβδομάδα, προσθέτοντας άλλη μια καθυστέρηση στις φιλοδοξίες της Σουηδίας για το ΝΑΤΟ.

Παρά την αβεβαιότητα με γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και γεωπολιτικές εκτιμήσεις, η Σουηδία υποστηρίζει ότι έχει κάνει τα πάντα για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της Τουρκίας. Αλλά τώρα, η «μοίρα» της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ βρίσκεται στα χέρια των Τούρκων νομοθετών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This