Βρετανία: Συναγερμός για τους θανάτους πολιτών της από αισθητικές επεμβάσεις στην Τουρκία

Must Read

Αυξάνονται οι ανησυχίες των υγειονομικών αρχών στη Βρετανία για τους ολοένα αυξανόμενους θανάτους πολιτών της, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει στην Τουρκία για αισθητικές επεμβάσεις.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κλιμάκιο Βρετανών υγειονομικών αναμένεται να επισκεφθεί σύντομα την Τουρκία, προκειμένου να συζητήσουν τους κανονισμούς που διέπουν τον ιατρικό τουρισμό, καθώς τα σχετικά περιστατικά θανάτων Βρετανίδων που την επισκέφθηκαν, ξεπερνούν τα 20 μέσα στην τελευταία τετραετία.

Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από τη διατύπωση ανησυχιών από δικαστή της χώρας, σχετικά με τον θάνατο της 31χρονης Melissa Kerr, η οποία έχασε τη ζωή της σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης το 2019, κατά τη διάρκεια επέμβασης ανόρθωσης γλουτών (brazilian butt-lift). Η δικαστής Jacqueline Lake εξέφρασε ερωτηματικά για το εάν η αποθανούσα, καθώς και προηγούμενα θύματα, είχαν επαρκή πληροφόρηση πριν από την επέμβαση, σχετικά με τους ενδεχόμενους κινδύνους της. Απέστειλε δε μια έκθεση πρόληψης μελλοντικών θανάτων στο βρετανικό Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, έπειτα από τη δημοσιοποίησή της στις 13 Σεπτεμβρίου.

Η δικαστής εξέφρασε τις ανησυχίες της στην κυβέρνηση ότι οι ασθενείς δεν γνώριζαν για τους κινδύνους και τα υψηλά ποσοστά θνητότητας που συνδέονται με την εν λόγω επέμβαση και την κάλεσε να αναλάβει πρωτοβουλίες για την πρόληψη μελλοντικών περιστατικών θανάτων. Η βρετανίδα υπουργός Υγείας, Maria Caulfield, δήλωσε στο BBC ότι η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά το ζήτημα και διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη υγειονομικών αρχών του υπουργείου στην Τουρκία, προκειμένου να συναντηθούν με ομολόγους τους.

Δέκα φορές υψηλότερος ο κίνδυνος θανάτου

Η υπουργός επισήμανε ότι ο κίνδυνος θανάτου έπειτα από επέμβαση brazilian butt-lift είναι τουλάχιστον 10 φορές υψηλότερος από πολλές άλλες αισθητικές επεμβάσεις, και, όπως είπε, η Τουρκία απασχολεί σοβαρά το υπουργείο, καθώς ο αριθμός των πολιτών του Ην. Βασιλείου που την επισκέπτονται για ιατρικό τουρισμό είναι μεγάλος. Σχεδόν ένα χρόνο πριν, το Yπουργείο Εξωτερικών του Ην. Βασιλείου προειδοποίησε τους ταξιδιώτες για ιατρικό τουρισμό να ελέγχουν τη νομιμότητα των παρόχων ιατρικών υπηρεσιών της Τουρκίας, έπειτα από την καταγραφή 22 θανάτων μέσα σε μια τετραετία.

Σημειώνεται πως σε έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού από το 2019, αναφερόταν ότι ο ιατρικός τουρισμός σε παγκόσμια κλίμακα σημείωνε αύξηση 358%, ενώ οι διεθνείς δαπάνες που αντιστοιχούσαν σε αυτόν για προϊόντα και υπηρεσίες, παρουσίασαν αύξηση από 2,4 δισ. δολάρια το 2000 σε 11 δισ. δολάρια το 2017.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This