Οι ισραηλινοί φέρονται να αιματοκύλισαν ξανά τον καταυλισμό προσφύγων της Τζαμπαλίγια – Τουλάχιστον 27 νεκροί

Οι IDF δεν έχουν επιβεβαιώσει τη συγκεκριμένη επίθεση

Must Read

Μπορεί οι Ισραηλινοί να συμφώνησαν με τη Χαμάς για προσωρινή παύση του πυρός στη Γάζα, αλλά, ως φαίνεται, μέχρι αυτή να ξεκινήσει δεν το έχουν διόλου σκοπό να ελαττώσουν τους βομβαρδισμούς.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά επιμένουν, ως φαίνεται, να στοχεύουν αμάχους, όπως αποδεικνύει το νέο πλήγμα που προκάλεσαν οι IDF σε σχολείο στην Τζαμπαλίγια, όπου έχουν βρει καταφύγιο πολυάριθμοι εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι πολίτες, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 27 ανθρώπων. Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), επικαλούμενο γιατρό στο νοσοκομείο Al Awda, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, πρόκειται για ένα ακόμη σχολείο που διαχειρίζεται η UNRWA (το Γραφείο Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή) στον καταυλισμό, ενώ από τον βομβαρδισμό υπήρξαν, επίσης, 93 τραυματισμοί αμάχων.

Το AFP υπογράμμισε πως δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει την αναφορά, ενώ, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ (IDF). Την πληροφορία για την συγκεκριμένη επίθεση είχε μεταδώσει νωρίτερα το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων (WAFA), αναφέροντας πως στο σχολείο που επλήγη είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες εκτοπισμένοι.

Στην Τζαμπαλίγια βρίσκεται, ως γνωστόν, ο μεγαλύτερος προσφυγικός καταυλισμός στη Λωρίδα της Γάζας, όπου σύμφωνα με την υπηρεσία UNRWA του ΟΗΕ, μετά την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, σχεδόν ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε 156 σχολεία και δομές, για να γλιτώσουν από τους αδιάκοπους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα.

*φωτο αρχείου
Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This