Κήρυξε πτώχευση ένα από τα μεγαλύτερα γραφεία που διοργάνωνε διακοπές στην Ελλάδα!

Οι μισθοί των εργαζομένων  είναι διασφαλισμένοι

Must Read

Σημεία των καιρών και… λουκέτο!

Σε καθεστώς πτώχευσης κηρύχθηκε στις 27 Νοεμβρίου κορυφαίο γραφείο για διακοπές στην Ελλάδα στην γερμανική αγορά, η Attika Reisen, που ίδρυσε και καθοδηγούσε επί χρόνια ο επιχειρηματίας Μιχάλης Καραβάς.

Η Attika Reisen δραστηριοποιείται στην Γερμανία για περισσότερα από 45 χρόνια και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα διακοπών σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Αθανάσιος Καπέλλας διευθύνει την τουριστική εταιρεία εδώ και περίπου δύο χρόνια. Ο Philip Heinke από το δικηγορικό γραφείο Jaffe στο Μόναχο διορίστηκε ως προσωρινός διαχειριστής αφερεγγυότητας.

«Προτεραιότητα είναι η επανεκκίνηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και η εύρεση πιθανών επενδυτών. To Attika Reisen έχει πολύ καλή φήμη», ανέφερε εκπρόσωπος του προσωρινού διαχειριστή αφερεγγυότητας.

Σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο πτωχεύσεων της Γερμανίας, οι μισθοί των εργαζομένων  είναι διασφαλισμένοι για το ερχόμενο τρίμηνο παρά το ότι τα ρολά κατεβαίνουν. Επί του παρόντος, φυσικά, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν νέες κρατήσεις. Υπενθυμίζεται ότι η Attika Reisen ίδρυσε τον Αύγουστο του 2022 το τμήμα Attika Premium για αποκλειστικές υπηρεσίες πολυτελείας στην Αθήνα. Το τμήμα αυτό προσέφερε έως και διακριτική μεσιτεία ακινήτων σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η προσφορά περιλάμβανε επίσης την διοργάνωση εκδηλώσεων για μια μεγάλη ποικιλία περιστάσεων και ειδικές εμπειρίες για παιδιά. Χθες, την γερμανική τουριστική αγορά ανατάραξε και άλλη μια πτώχευση, της αλυσίδας ξενοδοχείων Arcona Hotels & Resorts, με επιπτώσεις για 500 εργαζομένους και 10 ξενοδοχεία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This