Πατέρας 9χρονης Έμιλυ: «Μόνο ψιθυρίζει, νόμιζε πως ήταν όμηρος ένα χρόνο»

Αποκάλυψε πως οι όμηροι είχαν φαγητό και αρκετό νερό για να επιβιώσουν

Must Read

Στην κανονική της ζωή επανέρχεται σταδιακά η 9χρονη Ισραηλινοϊρλανδή Έμιλι Χαντ που απελευθερώθηκε το Σάββατο από τη Χαμάς. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει, ο πατέρας της ακόμα είναι αρκετά φοβισμένη καθώς πέρασε δύσκολες στιγμές ως όμηρος.

Η μικρούλα κρατούνταν μαζί με τη φίλη της Χίλα Ρότεμ Σοσάνι και τη μητέρα της τελευταίας.

Μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα Sun ο Τόμας Χαντ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «φοβάται να κάνει θόρυβο» και πλέον μόνο «ψιθυρίζει».

«Όταν επέστρεψε, χρειάστηκε να ακουμπήσω κυριολεκτικά το αυτί μου στα χείλη της για να ακούσω τι έλεγε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ήταν ένα φυσιολογικό παιδί, χαρούμενο και θορυβώδες, αλλά τώρα ψιθυρίζει», συνεχίζει. «Πρέπει να την διέταζαν για τόσο καιρό να σωπαίνει ώστε ακόμη φοβάται να κάνει θόρυβο».

 

Παράλληλα, όταν ο πατέρα της ρώτησε την μικρή του είπε πως πίστευε ότι ήταν όμηρος για ένα χρόνο!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Τόμας Χαντ, οι όμηροι είχαν φαγητό και αρκετό νερό ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν.

«Είχαν πάντα πρωινό, μερικές φορές μεσημεριανό γεύμα, μερικές φορές κάτι το βράδυ», είπε.

Τα παιδιά που κρατούνταν αιχμάλωτα δεν μπορούσαν να κάνουν φασαρία και τους επιτρεπόταν να κάνουν λίγα πράγματα όπως το να ζωγραφίζουν και να παίζουν με κάποιες κάρτες.

Η Έμιλι, η οποία έκλεισε τα 9 στις 17 Νοεμβρίου ενώ ήταν όμηρος, είχε απαχθεί από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ενώ βρισκόταν στο σπίτι μιας φίλης, της Χίλα, ηλικίας 13 ετών, στο κιμπούτς του Μπεερί. Η φίλη της απελευθερώθηκε επίσης το Σάββατο.

 

Στη συνέντευξή του στη Sun, ο πατέρας της αφηγείται πως η Χαμάς μετακινούσε διαρκώς το κορίτσι για να μην το βρει ο ισραηλινός στρατός.

Σε άλλη συνέντευξη, στο CNN o Τόμας Χαντ, θέλει πολύ να μάθει τι βίωσε η κορούλα του αλλά αυτό θα γίνει σιγά – σιγά.

«Θα μάθουμε τι πραγματικά πέρασε καθώς θα ανοίγεται.Θέλω να μάθω τόσα πολλά… αλλά πρέπει να τους αφήσεις, όταν είναι έτοιμοι, θα ανοιχτούν».

Καθημερινά από την Παρασκευή η Χαμάς απελευθερώνει γύρω στις δέκα γυναίκες και παιδιά που απήγαγε κατά την αιματηρή επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ. Σε αντάλλαγμα, το Ισραήλ απελευθερώνει τρεις φορές περισσότερους φυλακισμένους Παλαιστινίους.

Ο πατέρας της Έμιλι είχε συγκλονίσει όλο τον κόσμο όταν δύο μέρες μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου ενημερώθηκε ότι η 9χρονη είναι νεκρή. Τότε είχε εκφράσει, σε συνέντευξή του, την ικανοποίηση του που η κόρη του δεν ήταν στη ζωή και δεν θα υπέφερε από τους τρομοκράτες της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Οκτώ εβδομάδες αργότερα η οικογένεια ενημερώθηκε ότι η Έμιλι ήταν πιθανόν ζωντανή. Το περασμένο Σάββατο το κορίτσι επανενώθηκε με την οικογένειά του.

Για την στιγμή της επανένωσής του ο πατέρας ανέφερε, συγκινημένος:

«Ξαφνικά η πόρτα άνοιξε και εκείνη απλά έτρεξε. Ήταν υπέροχα, όπως ακριβώς το είχα φανταστεί, να τρέχουμε μαζί. Μάλλον την έσφιξα πολύ δυνατά. Μόνο όταν απομακρύνθηκε, μπόρεσα να δω ότι το πρόσωπό της ήταν σμιλεμένο, όπως το δικό μου, ενώ πριν ήταν παχουλό, κοριτσίστικο, ένα νεαρό παιδικό πρόσωπο».

Δείτε επίσης:

Στους ομήρους που απελευθερώθηκαν και η 9χρονη Έμιλι – Ο πατέρας της τη θεωρούσε νεκρή

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This