DJ παίζει μουσική στον χώρο του φεστιβάλ που αιματοκυλίστηκε από την Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου

Στην εκδήλωση εντοπίστηκαν πάνω από 350 πτώματα!

Must Read

Μουσική ήχησε ξανά στον χώρο του μουσικού φεστιβάλ στο νότιο Ισραήλ το οποίο αιματοκυλίστηκε από τους τρομοκράτες της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου, στην μνήμη των νεκρών και των απαχθέντων από την παλαιστινιακή οργάνωση.

Χιλιάδες νέοι έκαναν πάρτι τα ξημερώματα της 7ης Οκτωβρίου όταν στο σημείο εισέβαλαν ένοπλοι Παλαιστίνιοι. Το κοινό, που τότε είχε συγκεντρωθεί για να ακούσει τους πέντε Ισραηλινούς DJs στη σκηνή, αποτελούνταν αυτή τη φορά από σιωπηλά και ακίνητα πλακάτ με φωτογραφίες των νεκρών.

Δείτε παλιότερα βίντεο από την τραγωδία στο μουσικό φεστιβάλ:

 

«Είναι περίεργο να βλέπεις όλους αυτούς τους ανθρώπους, όλες αυτές τις φωτογραφίες, είναι φωτογραφίες ανθρώπων που όντως πέθαναν εδώ», δήλωσε ο Γιαχέλ Αϊρόνι, 18 ετών, που επιβίωσε από την επίθεση όταν κρύφτηκε σε κοντινό καταφύγιο. «Αυτοί οι άνθρωποι χόρεψαν μαζί μου και δεν επέζησαν».

Οι διοργανωτές ονόμασαν την εκδήλωση αυτή που έγινε χθες «The Set for the Angels» (Σκηνή για τους Αγγέλους).

Ο Άσερ Σβίσα, γνωστός ως DJ Skazi, δήλωσε ότι η εκδήλωση προκάλεσε ανάμικτα συναισθήματα. Η λύπη για όλους τους φίλους του που χάθηκαν και η χαρά για το ότι προσέφερε και πάλι μουσική σε όσους πηγαίνουν σε ρέιβ πάρτι, τους οποίους περιέγραψε ως ανθρώπους της αγάπης, της ειρήνης και της μουσικής.

«Πιστεύω ότι ο καθένας από αυτούς τους ανθρώπους γιόρταζε τη ζωή και θα ήθελαν κι εμείς να γιορτάσουμε για αυτούς, με τη μουσική», δήλωσε ο Σβίσα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, 364 άνθρωποι δέχθηκαν πυρά, ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου ή πυρπολήθηκαν στο φεστιβάλ Nova σε έκταση κοντά στο κιμπούτς Ρέιμ. Άλλοι 40 αιχμαλωτίστηκαν από τη Χαμάς και μεταφέρθηκαν ως όμηροι πίσω στη Λωρίδα της Γάζας, σε απόσταση 5 χλμ, σύμφωνα με την αστυνομία.

https://twitter.com/NuraMuh75683531/status/1711278380115484834

Δείτε επίσης:

Φρίκη: Ελεύθεροι σκοπευτές στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης εκτέλεσαν έναν 8χρονο και έναν 15χρονο

Πατέρας 9χρονης Έμιλυ: «Μόνο ψιθυρίζει, νόμιζε πως ήταν όμηρος ένα χρόνο»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This