Αδιανόητο έγκλημα στο Πακιστάν: Πατέρας σκότωσε την κόρη του επειδή εμφανιζόταν σε φωτογραφία στα social media

H 18χρονη είναι θύμα των λεγόμενων «εγκλημάτων τιμής»

Must Read

Θύμα ενός πρωτοφανούς εγκλήματος τιμής έπεσε μια κοπέλα μόλις 18 ετών στον Πακιστάν με δράστη τον ίδιο τον πατέρα της επειδή απλά εμφανίστηκε σε μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα!

Ο άνδρας μαζί με ακόμα τρία άτομα συνελήφθησαν από την αστυνομία της χώρας. Σύμφωνα με την αστυνομία ο πατέρας της νεαρής ακολουθώντας τις συστάσεις που έδωσαν οι πρεσβύτεροι της οικογένειας οδηγήθηκε στο έγκλημα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι την 18χρονη πυροβόλησε και σκότωσε ο πατέρας της την περασμένη εβδομάδα στην κοιλάδα Κόλαϊ-Πάλας, στο ορεινό τμήμα του βορειοδυτικού Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Οι συγγενείς είχαν ζητήσει επίσης να θανατωθεί για λόγους τιμής η φίλη της 18χρονης που εμφανιζόταν μαζί της στη φωτογραφία, αλλά αυτήν την έσωσε η αστυνομία, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο πατέρας της, ο οποίος ονομάζεται Αρσλάν Μοχσίν, και τρεις συγγενείς συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου, δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας Μασούντ Χαν στο Reuters, προσθέτοντας ότι επίκεινται κι άλλες συλλήψεις.

Κάθε χρόνο, εκατοντάδες γυναίκες στο Πακιστάν πέφτουν θύματα εγκλημάτων τιμής, τα οποία διαπράττουν συγγενείς τους που ισχυρίζονται ότι ενεργούν για την υπεράσπιση της τιμής της οικογένειας, σύμφωνα με οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνήθως σε βαθιά συντηρητικές αγροτικές περιοχές της χώρας.

Η δημοσίευση φωτογραφιών γυναικών θεωρείται θέμα ταμπού στις περιοχές στις οποίες ζουν φυλές.

Οι βουλευτές στο Πακιστάν ζήτησαν την αυστηρή τιμωρία των φερόμενων ως δολοφόνων της νεαρής γυναίκας, ενώ οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξέφρασαν ανησυχίες για την αποτυχία της χώρας να εξαλείψει τα εγκλήματα αυτού του είδους.

Παρά τους αυστηρότερους νόμους που έχουν υιοθετηθεί και την κοινωνική κατακραυγή στο Πακιστάν, οι φόνοι για λόγους τιμής συνεχίζονται, με την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν να αναφέρει 384 περιπτώσεις μόνον το 2022, δήλωσε η Νάντια Ράχμαν του περιφερειακού γραφείου της Διεθνούς Αμνηστίας για τη Νότια Ασία.

«Η κυβέρνηση του Πακιστάν και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου καλούνται να παράσχουν προστασία στους επιζώντες αυτής της υπόθεσης και να διώξουν αυτούς που εμπλέκονται χωρίς να προσφύγουν στην θανατική ποινή», σημείωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This