Ζυρίχη και Σιγκαπούρη οι ακριβότερες πόλεις στον κόσμο – Ποια είναι η φθηνότερη!

Σε ποια θέση βρίσκονται Νέα Υόρκη και Χονγκ Κονγκ

Must Read

Εκεί πας, αλλά με γεμάτο πορτοφόλι! Αν ρωτούσαν κάποιον ποιες είναι οι δύο ακριβότερες περιοχές στον κόσμο, πιθανότατα δεν θα έλεγε αυτές που πραγματικά είναι! Κι όμως…

Η Ζυρίχη και η Σιγκαπούρη είναι τα σημεία με την μεγαλύτερη ακρίβεια παγκοσμίως και ακολουθούν μετά ίσως… οι πλέον προφανείς για πολλούς πόλεις: Η Γενεύη, η Νέα Υόρκη και το Χονγκ Κονγκ. Όλα αυτά σύμφωνα με την κατάταξη που έδωσε στην δημοσιότητα ο EconomistΗ φθηνότερη μάλιστα πόλη στον κόσμο είναι η Δαμασκός, ακριβώς πίσω από την Τεχεράνη!

Σε τι ακριβώς όμως… κερδίζει πχ τη Νέα Υόρκη η Σιγκαπούρη; Ιδού: Το υπέρογκο κόστος ιδιοκτησίας αυτοκινήτου, αγοράς αλκοόλ και η κλιμακούμενη αύξηση στις τιμές των τροφίμων φέρνουν την Σιγκαπούρη μπροστά από την αμερικανική μεγαλούπολη, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έκθεση Παγκόσμιου Κόστους Διαβίωσης (για το 2023) του Economist Intelligence Unit.

Το βρετανικό περιοδικό επιπροσθέτως εκτιμά ότι οι τιμές αυξήθηκαν κατά 7,4% σε ετήσια βάση μιλώντας και σε όρους τοπικού νομίσματος. Η Ζυρίχη δε από μεριάς της, από την έκτη θέση που βρισκόταν πέρυσι στην σχετική λίστα, αναρριχήθηκε στην κορυφή της κατάταξης (μαζί με τη Σιγκαπούρη), εξαιτίας του ισχυρού ελβετικού φράγκου, αλλά και των ακριβών τροφίμων, ειδών οικιακής χρήσης και διασκέδασης.

Η Ελβετία ωστόσο έχει και την τιμητική της και εκτός από την Ζυρίχη. Ειδικότερα, η Γενεύη φιγουράρει στην τρίτη θέση (ισοβαθμώντας με τη Νέα Υόρκη), το Παρίσι το συναντάμε στην 7η μπροστά από την Κοπεγχάγη, που είναι 8η και ισοβαθμεί με το Τελ Αβίβ. Η πόλη του Ισραήλ για προφανείς λόγους τώρα είναι εκτός συναγωνισμού αλλά ήταν στην κορυφή της κατάταξης το 2021! Επίσης, ισχυρές αμερικανικές πόλεις έχουν υποχωρήσει στην λίστα… ακρίβειας, όπως για παράδειγμα το Λος Άντζελες (6ο) και το Σαν Φρανσίσκο (10ο).

Η μεγαλύτερη πτώση στην κατάταξη αφορά την Μόσχα (142η) και την Αγία Πετρούπολη (147η) στην Ρωσία λόγω αποδυνάμωσης του ρουβλίου. Οι κινεζικές πόλεις εξάλλου έχουν κατηφορίσει στην σχετική κατάταξη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This