Ερντογάν: Στην Αθήνα θα πάμε με προσέγγιση «win-win»

Βέλη κατά των ΗΠΑ

Must Read

Λίγες ημέρες πριν την επικείμενη επίσκεψή του στη χώρα μας, στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για «μία νέα εποχή στις σχέσεις» Ελλάδας – Τουρκίας και τόνισε πως έρχεται στην Αθήνα με προσέγγιση «win-win».

Θέλοντας να χαμηλώσει τους τόνους ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφέρθηκε στην επίσκεψη του στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου λέγοντας πως «η ελπίδα μας είναι ότι θα αρχίσει μια νέα εποχή. Προσπαθούμε να αυξήσουμε τους φίλους και να μειώσουμε τους εχθρούς», σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια της πτήσης στην επιστροφή του από το Ντουμπάι, όπου παρευρέθηκε στην 28η Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, ο Ερντογάν πρόσθεσε: «Δεν είναι σωστό για δύο χώρες, που είναι τόσο κοντά, να επηρεάζονται από φωνές που τροφοδοτούν την εχθρότητα».

Στην Αθήνα θα πάμε με προσέγγιση «win-win»

Ο Ερντογάν είπε ότι θα έρθει στην Αθήνα με προσέγγιση «win-win» και θα θέσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη τις διμερείς σχέσεις τόσο μεταξύ των δύο χωρών όαο και τις σχέσεις Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αν μπορέσουμε να αρχίσουμε μία νέα εποχή, να τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας και να αναπτύξουμε αυτές της σχέσεις, απαλλαγμένοι από εξωτερικές επιρροές, είμαι σίγουρος ότι θα ωφεληθούμε. Η αντίληψή μας για την εξωτερική πολιτική δεν είναι “πάντα κερδίζω και η άλλη πλευρά χάνει”. Στην Αθήνα θα πάμε με προσέγγιση “win-win”. Εκεί θα συζητήσουμε τόσο τις διμερείς μας σχέσεις όσο και τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ προκειμένου να λάβουμε αποφάσεις αντάξιες του πνεύματος της νέας εποχής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Βέλη κατά των ΗΠΑ

Στις δηλώσεις του δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ΗΠΑ στις οποίες θέλησε να στείλει ένα μήνυμα λέγοντας: «Από την άλλη, ποιος μας θυμώνει; Ορισμένοι, ειδικά οι ΗΠΑ προσπαθούν να μας στρέψουν ο ένας εναντίον του άλλου. Δεν μας έδωσαν τα F-16, την ώρα που συνεχίζουν να στέλνουν F-16 και πυρομαχικά στην Ελλάδα».

Και συμπλήρωσε: «Αν δεν εμπλακούμε σε συμπεριφορές που θα έβλαπταν τα συμφέροντα του άλλου, δεν υπάρχει πρόβλημα. Συνεχίζουμε ως έχει. Φυσικά, υπάρχουν διαφορές απόψεων και βαθιά ζητήματα που δεν μπορούν να επιλυθούν αμέσως. Ωστόσο, υπάρχουν και ζητήματα που μπορούμε να λύσουμε άμεσα και που θα διευρύνουν τη βάση της συνεργασίας μας». 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This