Το Ανώτατο Δικαστήριο στο Τέξας απαγόρευσε σε γυναίκα με επικίνδυνη κύηση την άμβλωση

Σειρά αντιδράσεων

Must Read

Ξεσηκωμός στο Τέξας και νέες αντιδράσεις για ένα μείζον θέμα. Αυτό των εμβλώσεων.

Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Δικαστήριο στην αμερικανική πολιτεία ουσιαστικά εμπόδισε/απαγόρευσε σε μια έγκυο να προχωρήσει σε άμβλωσηΗ πολιτεία του Τέξας, να σημειώσουμε, απαγορεύει την άμβλωση, εκτός από πολύ σπάνιες εξαιρέσεις. Στην περιοχή επικρατεί μία από τις πιο αυστηρές νομοθεσίες στις ΗΠΑ πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Να τονιστεί, πως πρόσφατη δικαστική απόφαση είχε επιτρέψει στην 31χρονη Κέιτ Κοξ να διακόψει την κύησή της, η οποία απειλεί τη γονιμότητά της και την ζωή της. Όμως, ο γενικός εισαγγελέας Κεν Πάξτον, υπερσυντηρητικών απόψεων ρεπουμπλικανός, είχε καταφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για να τουμπάρει την απόφαση!

Το Κέντρο για τα Αναπαραγωγικά Δικαιώματα, που εκπροσωπεί την Κοξ ενώπιον της δικαιοσύνης, ανέφερε: «Χωρίς να εξετάσει την ουσία το Δικαστήριο αναστέλλει διοικητικά την απόφαση του επαρχιακού δικαστηρίου που επέτρεψε στην Κοξ να προχωρήσει σε άμβλωση. Αν και εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι το Δικαστήριο θα απορρίψει τελικά το αίτημα της πολιτείας και ότι θα το πράξει γρήγορα. Πρόκειται για επείγουσα ιατρική φροντίδα».

Πάντως, στην διάρκεια της κατεπείγουσας ακροαματικής συνεδρίασης η δικαστής Μάγια Γκέρα Γκέιμπλ είχε δώσει το πράσινο φως στην 31χρονη να προχωρήσει σε άμβλωση, ωστόσο η περιπέτεια συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This