Αργεντινή: Ο Μιλέι ορκίστηκε πρόεδρος και υποσχέθηκε άμεσα «σοκ» λιτότητας

Όλα όσα ανέφερε

Must Read

Ο Χαβιέρ Μιλέι ορκίστηκε σήμερα επίσημα πρόεδρος της Αργεντινής.

Στην ομιλία του, αναλαμβάνοντας την σκυτάλη, είπε ότι σχεδιάζει ένα απότομο, επώδυνο δημοσιονομικό σοκ για να διορθώσει, όπως τόνισε, την χειρότερη οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα του εδώ και πολλές δεκαετίες!

«Δεν υπάρχει εναλλακτική από μια προσαρμογή σοκ», δήλωσε στα σκαλοπάτια του Κογκρέσου της Αργεντινής, φορώντας την ειδική προεδρική κορδέλα, με πλήθος υποστηρικτών να ζητωκραυγάζει κι ενώ ανέφερε πως «η οικονομία θα επιδεινωθεί στο άμεσο μέλλον. Δεν υπάρχουν λεφτά», συμπλήρωσε.

«Η απερχόμενη κυβέρνηση μάς άφησε σε τροχιά προς τον υπερπληθωρισμό», πρόσθεσε. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε μια τέτοια καταστροφή», επεσήμανε.

«Τα κύρια βήματα θα περιλαμβάνουν μια δημοσιονομική προσαρμογή ισοδύναμη με το 5% του ΑΕΠ της χώρας μέσω περικοπών που θα επιβαρύνουν το κράτος και όχι τον ιδιωτικό τομέα», σημείωσε ο Μιλέι.

Ο ακροδεξιός οικονομολόγος, θυμίζουμε, εξελέγη με διαφορά πρόεδρος της Αργεντινής την 19η Νοεμβρίου. Το παρών στην τελετή ορκωμοσίας του έδωσαν και πολλοί ξένοι ηγέτες όπως ο Ζελένσκι, ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν και ο πρόεδρος της Χιλής, Γκάμπριελ Μπόριτς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This