Βομβαρδίζονται τα καταφύγια των εκτοπισμένων στη Ράφα!

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα παρά τις διεθνείς εκκλήσεις - Το Ισραήλ γεμίζει με θαλασσινό νερό τα τούνελ της Χαμάς

Must Read

Διέξοδο διαφυγής από την κόλαση της Γάζας αναζητούν χιλιάδες άμαχοι, ενώ η αγωνία για τους ομήρους συνεχίζεται με τις συνεχείς εκκλήσεις των συγγενών τους, παρά το ότι η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία ψήφισμα με το οποίο προτρέπει σε ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός, το οποίο ωστόσο δεν είναι δεσμευτικό.

 

 

Σειρήνες ηχούν στη συνοριακή κοινότητα Nahal Oz, την ώρα που ο στρατός του Ισραήλ άρχισε να ρίχνει θαλασσινό νερό στο τεράστιο σύμπλεγμα τούνελ της Χαμάς, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους που ενημερώθηκαν για τις επιχειρήσεις. Η τακτική να πλημμυρίσουν οι σήραγγες με νερό από τη Μεσόγειο, η οποία βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, είναι μία από τις πολλές τεχνικές που χρησιμοποιεί το Ισραήλ για να προσπαθήσει να καθαρίσει και να καταστρέψει τις σήραγγες που στηρίζουν τις επιχειρήσεις της οργάνωσης. Εκπρόσωπος του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει, λέγοντας ότι οι επιχειρήσεις της σήραγγας είναι απόρρητες. Ισραηλινοί αξιωματούχοι λένε ότι το υπόγειο σύστημα της Χαμάς ήταν το κλειδί για τις επιχειρήσεις της στο πεδίο της μάχης. Το σύστημα σήραγγας, λένε, χρησιμοποιείται από τη Χαμάς για ελιγμούς μαχητών σε όλο το πεδίο της μάχης και αποθήκευση των ρουκετών και των πυρομαχικών της ομάδας και επιτρέπει στους ηγέτες της ομάδας να διοικούν και να ελέγχουν τις δυνάμεις τους. Το Ισραήλ πιστεύει επίσης ότι κάποιοι όμηροι κρατούνται μέσα σε σήραγγες.

 

 

Εξαντλήθηκαν τα παιδικά εμβόλια  

Τα παιδικά εμβόλια έχουν εξαντληθεί στη Λωρίδα της Γάζας, με κίνδυνο «καταστροφικών επιπτώσεων» για τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. «Καλούμε τους διεθνείς οργανισμούς να παρέμβουν γρήγορα για να παράσχουν τους απαραίτητους εμβολιασμούς και να διασφαλίσουν την παράδοσή τους σε όλες τις περιοχές της Λωρίδας της Γάζας για να αποτραπεί μια καταστροφή», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο νέας συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων – ομήρων 

Μια νέα συμφωνία μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ για την ανταλλαγή ομήρων -κρατουμένων εξακολουθεί να είναι μακρινή παρά τις αρχικές συνομιλίες, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Haaretz. Επικαλούμενη ισραηλινές και ξένες πηγές που γνωρίζουν τις λεπτομέρειες, η εφημερίδα ανέφερε ότι τα δύο μέρη απέχουν πολύ από την επίτευξη νέας συμφωνίας. «Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν τρέχουσες διαπραγματεύσεις για συμφωνία. Υπάρχουν προκαταρκτικές συνομιλίες που αποσκοπούν στην αξιολόγηση του κατά πόσον και οι δύο πλευρές είναι πρόθυμες να συζητήσουν τους όρους για μια νέα συμφωνία», ανέφερε μια πηγή.

Φόβοι για τους Ισραηλινούς ομήρους

Στις αναφερόμενες ηχογραφήσεις μεταξύ του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και των απελευθερωμένων ομήρων και των οικογενειών τους που διέρρευσαν την περασμένη εβδομάδα, οι Ισραηλινοί είπαν με θυμό στον Νετανιάχου ότι φοβούνται πως η πλημμύρα των τούνελ θα σκότωνε τους αγαπημένους τους. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη στον Λευκό Οίκο με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον Πρόεδρο Μπάιντεν για την πλημμύρα των τούνελ από το Ισραήλ. Ο πρόεδρος δεν αναφέρθηκε άμεσα στην ισραηλινή προσέγγιση αλλά μάλλον στο πώς οι σήραγγες πλημμύρας θα μπορούσαν να επηρεάσουν τους περισσότερους από 100 ομήρους που εξακολουθούν να κρατούν η Χαμάς. Ο Μπάιντεν είπε ότι έχουν διατυπωθεί ισχυρισμοί ότι «δεν υπάρχουν όμηροι σε καμία από αυτές τις σήραγγες… Αλλά δεν το γνωρίζω αυτό στην πραγματικότητα». Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

 

 

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) Φίλιπο Γκράντι δήλωσε σήμερα ότι προβλέπει περαιτέρω εκτοπισμό ανθρώπων στη Μέση Ανατολή λόγω του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, εξαιτίας του οποίου έχει εγκαταλείψει τις εστίες του το 85% των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας. «Τα γεγονότα στο Ισραήλ και τη Γάζα μετά την 7η Οκτωβρίου είναι εκτός της εντολής της UNHCR», επεσήμανε ο Γκράντι στη διάρκεια του Global Refugee Forum που πραγματοποιείται στη Γενεύη. «Δυστυχώς, όμως, προβλέπουμε περισσότερους θανάτους αμάχων και δεινά αλλά και περαιτέρω εκτοπισμούς να απειλούν την περιοχή», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα:

Πληροφορίες ότι οι IDF ξεκίνησαν το πλημμύρισμα των τούνελ της Γάζας με θαλασσινό νερό! 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This