Πιέσεις Σολτς για ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ ακόμη και με παράκαμψη του ελληνικού βέτο

Ζητά επίσπευση της διαδικασίας ακόμη με ειδική πλειοψηφία

Must Read

Με πρόσχημα την επιδιωκόμενη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε την ανάγκη ένταξης της Αλβανίας ακόμη και με ειδική πλειοψηφία. Ο Όλαφ Σολτς μίλησε την Τετάρτη στην Μπούντεσταγκ και τάχθηκε υπέρ της συνέχισης και ολοκλήρωσης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Τίρανα προτάσσοντας ενδεχόμενη παράκαμψη του βέτο.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα έχει διαμηνύσει σε κάθε τόνο πως προτίθεται να ασκήσει το δικαίωμα της αρνησικυρίας για την Αλβανία εφόσον ο πρωθυπουργός της, Έντι Ράμα, συνεχίζει την αντιδημοκρατική τακτική απέναντι στον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη. Η Αθήνα εγείρει θέμα καταπάτησης ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφορικά με την προφυλάκιση και την άρνηση της ορκομωσίας του.

«Είναι ο καιρός να δούμε όλοι την μεγάλη εικόνα και αυτό ισχύει τόσο για τις υποψήφιες χώρες όσο και για τα κράτη μέλη της ΕΕ» δήλωσε ο Σολτς στην γερμανική Βουλή και πρόσθεσε:

«Όταν μια χώρα έχει προχωρήσει σε εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις, όπως π.χ. στην περίπτωση της Αλβανίας, πρέπει αυτό να αναγνωρίζεται, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος για εκτεταμένες συνέπειες συνολικά στην διαδικασία διεύρυνσης, κάτι που δεν μπορούμε να επιτρέψουμε».

Δείτε επίσης: 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This