Πέμπτη 17/6/2021

Αποχωρεί η Ελισάβετ – Στον Κάρολο τα ηνία του Ηνωμένου Βασιλείου

Τα ηνία του Ηνωμένου Βασιλείου πιστεύεται ότι θα πάρει ουσιαστικά στα χέρια του ο πρίγκιπας Κάρολος σε 18 μήνες, καθώς, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, θα αναλάβει τον ρόλο του αντιβασιλέα.

Ο διάδοχος της βασίλισσας Ελισάβετ, σύμφωνα με πηγές του παλατιού που επικαλείται η «Sun», θα αναλάβει όλα τα καθημερινά βασιλικά καθήκοντα της μητέρας του, όταν εκείνη κλείσει τα 95 και αποσυρθεί από τον ενεργό ρόλο της ως βασίλισσα.

Διαβάστε επίσης: Η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ παραίτησε τον πρίγκιπα Άντριου

Η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι η Ελισάβετ θα ακολουθήσει το παράδειγμα του συζύγου της, πρίγκιπα Φιλίππου, ο οποίος αποσύρθηκε από τις επίσημες υποχρεώσεις του όταν έγινε 95 ετών.

Η Ελισάβετ θα παραμείνει βασίλισσα και μετά τα 95 της, αλλά όλα όσα προβλέπει ο ρόλος της θα τα εξασκεί ως αντιβασιλέας ο πρίγκιπας Κάρολος.

Διαβάστε επίσης: Βάσανα για τις κόρες του πρίγκιπα Άντριου, μετά τη διακοπή του… βασιλικού sponsoring!

Η πηγή της «Sun» υποστηρίζει, επίσης, ότι ο Κάρολος αποφάσισε να «βγει μπροστά» για να διασώσει την εικόνα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, μετά το πλήγμα που δέχτηκε από την εμπλοκή του αδελφού του, πρίγκιπα Άντριου, στο σκάνδαλο παιδεραστίας του Τζέφρι Επστάιν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ