Οργή στο Ισραήλ για τον θάνατο των 3 ομήρων από τον IDF – «Κρατούσαν λευκές σημαίες όταν τους πυροβόλησαν»

Προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για την κατάπαυση του πυρός από το Κατάρ

Must Read

Ξεχειλίζει η οργή στο Ισραήλ για τον θάνατο τριών ομήρων της Χαμάς από πυρά του IDF. Μετά την είδηση πως σκοτώθηκαν «κατά λάθος» από άνδρες του ισραηλινού Στρατού, εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Τελ Αβίβ για να διαμαρτυρηθούν.

Γάζα: Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν «κατά λάθος» τρεις συμπατριώτες τους ομήρους της Χαμάς!

Οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν την κεντρική αρτηρία του Τελ Αβίβ και απαίτησαν από την κυβέρνηση του Μπένιαμιν Νετανιάχου να αναλάβει δράση για την άμεση απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς από την 7η Οκτωβρίου.

Δείτε το βίντεο

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχος του IDF ανακοίνωσε το Σάββατο πως οι 3 όμηροι που σκοτώθηκαν κρατούσαν λευκή σημαία, όταν στρατιώτης τούς είδε μερικές δεκάδες μέτρα από τις ισραηλινές δυνάμεις στην περιοχή Σετζάιγια.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος αξιωματούχος περιέγραψε: «Είναι όλοι τους χωρίς πουκάμισα και έχουν μια μαγκούρα με λευκό ύφασμα επάνω. Ο στρατιώτης αισθάνεται πως απειλείται και ανοίγει πυρ. Ανακοινώνει πως είναι τρομοκράτες, (οι δυνάμεις) ανοίγουν πυρ, δύο σκοτώνονται αμέσως».

Ο τρίτος όμηρος τραυματίστηκε και οπισθοχώρησε σε κτήριο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και ζήτησε βοήθεια στα εβραϊκά, πρόσθεσε.

«Αμέσως ο διοικητής του Τάγματος εκδίδει διαταγή παύσης πυρός, αλλά και πάλι υπάρχει άλλη μια έκρηξη πυρός προς την τρίτη μορφή και [ο τρίτος όμηρος] πεθαίνει επίσης. Αυτό ήταν αντίθετο με τους κανόνες εμπλοκής μας» κατέληξε ο Ισραηλινός αξιωματούχος.

Την ίδια ώρα, αξιωματούχοι του Ισραήλ και του Κατάρ αναμένεται να συναντηθούν το Σάββατο στην Νορβηγία σε μια προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωση των ομήρων με αντάλλαγμα την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση Παλαιστίνιων κρατουμένων, αναφερει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Μοχάμεντ μπιν Αμπτουλραχμάν αλ Θάνι, θα συναντήσει τον Ντέιβιντ Μπαρνέα, διοικητή της Μοσάντ, στο Όσλο. Ο Μπαρνέα ενδέχεται, επίσης, να συναντηθεί με Αιγύπτιους αξιωματούχους, προσθέτει η WSJ.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This