Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε δύο χριστιανές στην Καθολική Εκκλησία της Γάζας – Οργίλη ανακοίνωση του Λατινικού Πατριαρχείου

Επτά ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν ενόσω προσπαθούσαν να προστατευτούν

Must Read

Μετά τον θάνατο από ισραηλινά πυρά τριών ομήρων της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας, στο πλαίσιο των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων που πραγματοποιεί ο IDF, ένα ακόμη περιστατικό τυφλής βίας σημειώθηκε το Σάββατο. Στην μοναδική Καθολική Εκκλησία στον υπό πολιορκία παλαιστινιακό θύλακο δύο χριστιανές έπεσαν νεκρές από ελεύθερο σκοπευτή.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μητέρα και κόρη σκοτώθηκαν από στρατιώτη του Ισραήλ στο συγκρότημα όπου στεγάζεται ο Καθολικός ναός στην πόλη της Γάζας.

«Σήμερα, προς το μεσημέρι, σκοπευτής του ισραηλινού Στρατού σκότωσε δύο χριστιανές στην ενορία της Αγίας Οικογένειας στην Γάζα, όπου η πλειονότητα των χριστιανικών οικογενειών της Γάζας έχει βρει καταφύγιο μετά την έναρξη του πολέμου» αναφέρει το Λατινικό Πατριαρχείο σε ανακοίνωσή του.

«Η Ναχίντα και η κόρη της Σαμάρ σκοτώθηκαν από πυρά ενώ περπατούσαν προς το Μοναστήρι των Αδελφών. Πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ. Κανένας εμπόλεμος δεν βρίσκεται εντός των τειχών της ενορίας» προσθέτει το Λατινικό Πατριαρχείο.

Επτά ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν ενόσω προσπαθούσαν να προστατευτούν από τα ισραηλινά πυρά στην ενορία.

Να σημειωθεί ότι η κοινότητα των Καθολικών στην Λωρίδα της Γαζας αριθμεί 135 μέλη σε σύνολο 1.000 χριστιανών, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Ορθόδοξοι.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This