Πολυεθνική στρατιωτική δύναμη εναντίον των Χούθι υπό τις ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι προσκείμενοι στο Ιράν ένοπλοι αντάρτες δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις

Must Read

Υπό το βάρος της κλιμακούμενης επιθετικότητας των Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα εναντίον διερχόμενων εμπορικών πλοίων που διατηρούν οικονομικές σχέσεις με το Ισραήλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την σύσταση στρατιωτικής πολυεθνικής δύναμης για την διασφάλιση του διάπλου.

 Ειδικότερα, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, ανακοίνωσε από το Μπαχρέιν, όπου εδρεύουν οι δυνάμεις των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή, την «Επιχείρηση Φρουρός της Ευμάρειας», στην οποία θα συμμετέχουν: Βρετανία και Καναδάς, από την ΕΕ η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Ολλανδία, και η Νορβηγία από την Ευρώπη, το Μπαχρέιν από την Μέση Ανατολή και οι Σεϋχέλλες από τον Ινδικό Ωκεανό.

Statement from Secretary of Defense Lloyd J. Austin III on Ensuring Freedom of Navigation in the Red Sea

 

«Απειλή για το παγκόσμιο εμπόριο»

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Λόιντ Όστιν καταδίκασε τις «άνευ προηγουμένου» επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης κατά της διεθνούς ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα, τονίζοντασς ότι αποτελούν «απειλή για το παγκόσμιο εμπόριο».

Οι προσκείμενοι στο Ιράν ένοπλοι αντάρτες δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα και πως έχουν την δυνατότηα να πραγματοποιούν μια τέτοια επιχείρηση ανά 12 ώρες.

Η οργάνωση έχει εντείνει τις επιθέσεις με πυραύλους και drones κατά ξένων εμπορικών πλοίων ως απάντηση στην ισραηλινή επίθεση στην Λωρίδα της Γάζας.

«Σε ό,τι αφορά τις θαλάσσιες επιχειρήσεις, είναι σε πλήρη εξέλιξη και ίσως να μην περάσουν 12 ώρες χωρίς επιχείρηση» δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης και βασικός διαπραγματευτής, Μοχάμεντ Αμπντεσαλάμ, στο al Jazeera.

Οι συμμετοχές

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι το HMS Diamond, το οποίο κατέρριψε ύποπτο drone στην Ερυθρά Θάλασσα το περασμένο Σάββατο, θα ενταχθεί στην υπό τις ΗΠΑ διεθνή ειδική ομάδα και προειδοποίησε για αυξημένα επίπεδα απειλής.

Η ειδική ομάδα περιλαμβάνει προς ώρας 3 αμερικανικά αντιτορπιλικά ενώ ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο βρίσκεται ήδη στην περιοχή. Το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό θα αποστείλει μια από τις φρεγάτες του.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This