Aπαγορεύουν στον Ντόναλντ Τραμπ να συμμετάσχει στις εκλογές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

«Ο διεφθαρμένος Τζο Μπάιντεν και οι τρελαμένοι ακροαριστεροί έχουν απελπιστεί», η πρώτη αντίδραση του πρώην πλανητάρχη

Must Read

Απόφαση, που έχει «ανάψει» φωτιές στις ΗΠΑ, του Ανώτατου Δικαστηρίου του Κολοράντο απαγορεύει στον Ντόναλντ Τραμπ να συμμετάσχει στις εκλογές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, με τους δικαστές να επικαλούνται «την ανταρσία που είχε διαπράξει τον Ιανουάριο του 2021», εννοώντας την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο.

Και μπορεί η απόφαση να ισχύει μόνο για την πολιτεία του Κολοράντο, όπου οι προκαταρτικές εκλογές διεξάγονται στις 5 Μαρτίου του 2024, αλλά είναι δεδομένο πως θα έχει επιπτώσεις για τη συμμετοχή του στις εκλογές, εάν επικυρωθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ για να ανατρέψει την ετυμηγορία. Να σημειωθεί πως εξεταστική επιτροπή του Κογκρέσου είχε προτείνει την ποινική δίωξη του Ντόναλντ Τραμπ για την εισβολή στο Καπιτώλιο, αλλά η υπόθεση δεν είχε συνέχεια.

Βέβαια ο πρώην πλανητάρχης, που έχει ήδη ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία, σχολίασε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Κολοράντο, μιλώντας σε οπαδούς του στο Γουότερλο της Αϊόβα.

«Δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο διεφθαρμένος Τζο Μπάιντεν και οι τρελαμένοι ακροαριστεροί έχουν απελπιστεί, θέλουν να μας σταματήσουν με όλα τα μέσα. Είναι διατεθειμένοι να καταπατήσουν το Σύνταγμα με πρωτοφανή τρόπο, για να κερδίσουν αυτές τις εκλογές. Ο Τζο Μπάιντεν είναι μία απειλή για τη Δημοκρατία. Χρησιμοποιούν ως εγκάθετη τη δικαστική εξουσία, γιατί τους έχουμε αφήσει πολύ πίσω στις δημοσκοπήσεις».

Στην ίδια ομιλία υποσχέθηκε πως θα φέρει στις ΗΠΑ, εάν κερδίσει τις εκλογές, «τον νόμο και την τάξη» και αμέσως μετά αναφέρθηκε στους μετανάστες λέγοντας: «Έρχονται από όλον τον κόσμο, δεν έχουμε ιδέα ποιοί είναι. Μπορεί να είναι υγιείς, μπορεί να είναι και πολύ άρρωστοι. Μπορεί να φέρνουν επιδημίες στη χώρα μας. Σίγουρα φέρνουν το έγκλημα…».

https://www.youtube.com/watch?v=rEr03CiE1fQ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This