Έτοιμος να διορίσει νέο δήμαρχο της αρεσκείας του στη Χιμάρα ο Ράμα! Νέα μεθόδευση-πρόκληση σε βάρος του Μπελέρη

Παραιτήθηκε ο ηττημένος δήμαρχος

Must Read

Καταιγιστικές είναι οι παρασκηνιακές εξελίξεις στη Χιμάρα, με τον Έντι Ράμα να συνεχίζει τις μεθοδεύσεις του κατά του εκλεγμένου και άδικα προφυλακισμένου δημάρχου Φρέντι Μπελέρη, στην προσπάθειά του να τον «εξαφανίσει» από το προσκήνιο.

Όπως αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία και βουλευτής Χιμάρας, Βαγγέλης Ντούλες, «ενημερωτικά sites στην Αλβανία εδώ και λίγες ώρες κάνουν λόγο για παραίτηση του ηττημένου δημάρχου στις εκλογές της 14ης Μαΐου Γκέρκγι Γκόρο. Έχει υποβάλλει την παραίτησή του χθες βράδυ στον Περιφερειάρχη Αυλώνα».

Με την κίνηση αυτή, όπως επεσήμανε ο κ. Ντούλες, «ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του σχεδίου του Ράμα, που δεν είναι άλλο από το διορισμό ενός δημάρχου, λύση που δεν νομιμοποιείται ούτε από το Σύνταγμα της δημοκρατίας της Αλβανίας»!

Θεωρείται δεδομένο ότι εντός των επόμενων ωρών ο Αλβανός Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τον διορισμό ενός προσωρινού δημάρχου, ο οποίος θα είναι της αρεσκείας του…

.

Τον Γκόρο, προσφάτως ο Ράμα τον είχε χαρακτηρίσει «ηττημένο», αλλά επισημαίνοντας ότι ο εκλεγμένος Φρέντι Μπελέρης δεν μπορεί να ορκιστεί, αν πρώτα δεν αθωωθεί από τις κατηγορίες που του έχουν φορτώσει αδίκως και δολίως οι Αλβανοί.

«Αυτό, ούτε η απόφαση του δικαστηρίου το λέει, ούτε οι διεθνείς συμβάσεις, ούτε το Στρασβούργο, πουθενά δεν υπάρχει γραμμένο. Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε, προσβάλλεται το τεκμήριο της αθωότητας. Ναι μεν τον θεωρεί εκλεγμένο δήμαρχο, από την άλλη όμως, δεν είναι μόνο ότι δεν του επιτρέπεται να ορκιστεί, ένα καθαρά διοικητικό θέμα είναι και ότι προκαταβάλει ότι μέχρι να ξεκαθαρίσει εάν είναι αθώος ή ένοχος δεν θα ορκιστεί. Εδώ υπάρχει μια ωμή παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας», εξήγησε στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος του Φρέντι Μπελέρη, Γκένι Γκιζάρι.

Και πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για «πολιτική» δίκη (σ.σ. η επόμενη προγραμματισμένη δίκη για την κατηγορία της διαφθοράς θα διεξαχθεί στις 29 Δεκεμβρίου):

«Ο νόμος δεν του απαγορεύει να ορκιστεί από τη στιγμή που δεν έχει στερηθεί από τον κ. Μπελέρη το δικαίωμα του εκλέγεσθαι. Ούτε η ανάκριση, ούτε η δίκη που είναι σε εξέλιξη πληρούν τα δεδομένα στάνταρ μιας κανονικής δίκης. Δεν είναι δίκη που διεξάγεται στη βάση των αποδείξεων, αλλά μια πολιτική δίκη».

Ο γιος του Φρέντι Μπελέρη, Πέτρος, σχολίασε με τη σειρά του: «Φαντάζεστε τι αντιξοότητες αντιμετωπίζουμε και πως είναι συναισθηματικά ένας αθώος να είναι στη φυλακή».

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This