Ελεύθεροι… λόγω Χριστουγέννων πάνω από 1.000 κρατούμενοι στη Σρι Λάνκα

Προεδρική χάρη

Must Read

Το… πνεύμα των Χριστουγέννων έδρασε και στη Σρι Λάνκα! Περισσότεροι από 1.000 φυλακισμένοι αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δόθηκε προεδρική χάρη με αφορμή τις Άγιες μέρες! Τουλάχιστον αυτό δήλωσε και εξήγησε αξιωματούχος της σωφρονιστικής διοίκησης.

Μεταξύ των -για την ακρίβεια- 1.004 κρατουμένων που αφέθηκαν ελεύθεροι είναι και πολλοί που είχαν φυλακιστεί για πιο απλές υποθέσεις όπως η μη πληρωμή προστίμων. Οι φυλακές της περιοχής πάντως είναι διαβόητες για τις απάνθρωπες συνθήκες συνωστισμού. Περίπου 30.000 κρατούμενοι βρίσκονται σε υποδομές φτιαγμένες για 11.000, όπως αναφέρουν επίσημα στοιχεία!

Η Σρι Λάνκα, σημειωτέον, οι κάτοικοι της οποίας είναι κατά βάση βουδιστές, γνωστοποίησε πριν μερικούς μήνες ομαδική αμνηστία κατά την εορτή Βεσάκ, γεγονός σηματοδοτεί την γέννηση, την φώτιση και τον θάνατο του Βούδα. Πριν από τα Χριστούγεννα άλλωστε, η αστυνομία διεξήγαγε συντονισμένη επιχείρηση κατά του εμπορίου ναρκωτικών. Κάτι που επικρίθηκε από υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για απουσία νόμιμων ενταλμάτων και προκαταρκτικών ερευνών. Περίπου 13.700 άνθρωποι που εμπλέκονται σε υποθέσεις με διακίνηση ναρκωτικών συνελήφθησαν. Και μαζί 1.100 χρήστες οι οποίοι καλούνται να περάσουν σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης σε κέντρα του στρατού, όπως ανακοινώθηκε από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This