Ότι θέλουν κάνουν οι Αττίλες στη «νεκρή ζώνη» και τα Ηνωμένα Έθνη κλείνουν τα μάτια

«Βράζει» η κοινότητα της Πύλας στην Κύπρο

Must Read

Μόλις τον Αύγουστο προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών δέχτηκε άγρια επίθεση των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων στην Κύπρο, στη νεκρή ζώνη, κοντά στην Πύλα, με τους τουρκοκύπριους να επιτίθενται με μπουλντόζες!

Οι άνδρες των Ηνωμένων Εθνών κατευθύνθηκαν στην περιοχή για να μπλοκάρουν τις παράνομες εργασίες για επέκταση «βελτίωση» του υφιστάμενου δρόμου μεταξύ του κατεχόμενου Άρσους και του δικοινοτικού χωριού Πύλα.

Από τα άγρια επεισόδια τρεις άντρες της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο νοσηλεύτηκαν, καθώς οι δύο υπέστησαν σοβαρά τραύματα και ο ένας τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Τότε ο «υπουργός εξωτερικών» του ψευδοκράτους Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, επέμενε ότι ο δρόμος που θα παραβιάζει τη νεκρή ζώνη είναι… ανθρωπιστικό έργο και δεν υπάρχει κανένα απώτερο κίνητρο, ούτε προσπαθούν να κλέψουν έδαφος!

Και ενώ στις 9 Οκτωβρίου επετεύχθη η περιβόητη συναντίληψη για την Πύλα φάνηκε ξεκάθαρα το σχέδιο της Άγκυρας, με τους Τούρκους να προχωρούν τα έργα για τον δρόμο Άρσους – Πύλας εκτός νεκρής ζώνης. Μάλιστα ο παράνομος κοινοτάρχης του κατεχόμενου Περγάμους, δήλωσε ότι ο δρόμος ολοκληρώθηκε και έμειναν τα 550 μέτρα εντός της νεκρής ζώνης.

Και ενώ η συμφωνία προέβλεπε το διαχωρισμό των πρώτων 50 οικοπέδων εντός της νεκρής ζώνης για τη δημιουργία οικισμού, έμειναν απλώς στα χαρτιά ενώ την ίδια ώρα οι Τούρκοι συνεχίζουν τα έργα.

Όπως είναι φυσικό, η κοινότητα της Πύλας «βράζει», με τον κοινοτάρχη να λέει ότι «Αττίλες και Ηνωμένα Έθνη μας ξεγέλασαν».

Όπως ανέφερε «παγοποιήθηκαν και αυτά τα έργα που κάναμε και τα έξοδα που κάναμε μέχρι σήμερα φάνηκε ότι είναι άδικα, και είναι σαν να μας ξεγέλασαν. Φαίνεται ότι αθέτησαν τη συμφωνία τους και οι Τούρκοι και τα Ηνωμένα Έθνη που για μένα την περισσότερη ευθύνη τη βρίσκω στα ΗΕ, τα οποία πιστεύω ότι ο Κόλιν Στιούαρτ, αυτός που δημιούργησε τη συναντίληψη, ίσως να μην εξηγήθηκε σωστά. Υπάρχει, ναι, μια ανησυχία, η οποία προέρχεται από τη μεγάλη σιωπή και τις πολλές μέρες που πέρασαν από την ημέρα που μας σταμάτησαν τις εργασίες».

Εν τω μεταξύ ο ψευδοδήμαρχος Ριζοκαρπάσου – Γιαλούσας, ανακοίνωσε πως ξεκίνησαν εκ νέου έργα ανέγερσης του μικρού τεμένους στον Απόστολο Ανδρέα, τα οποία είχαν σταματήσει μετά από αντιδράσεις και της Εκκλησίας της Κύπρου. Εκεί ετοιμάζονται 12 δωμάτια ή κελιά, που θα χρησιμοποιηθούν για να μένουν τουρίστες. Δυο από αυτά μάλιστα θα λειτουργήσουν στο μέλλον ως χώροι λατρείας μουσουλμάνων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This