Η Άγκυρα ζητά από τις ΗΠΑ συμπαραγωγή κινητήρων για το τουρκικό μαχητικό TAI Kaan

Πρόκειται για τον F110 της General Electric Aerospace που φέρουν και τα F-16

Must Read

Εξόχως ανησυχητικά είναι τα νέα για τα εξοπλιστικά σχέδια της Άγκυρας, προς πραγματοποίηση των οποίων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετέρχεται κάθε μέσο. Εσχάτως έχει μεταμορφωθεί σε άκακο προβατάκι για να εξασφαλίσει τα επιδιωκόμενα από τις ΗΠΑ, κυρίως, έως ότου επανέλθει στις… εργοστασιακές ρυθμίσεις και ξαναγίνει λύκος.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος μεταθέτει διαρκώς την συζήτηση στην Εθνοσυνέλευση για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, με στόχο να κεφαλαιοποιήσει την επικείμενη έγκριση και να αποκομίσει τα μέγιστα εκβιάζοντας κατά τον προσφιλή του τρόπο.

Σε μια αποκάλυψη προχώρησε το Bloomberg αναφορικά με τις βλέψεις του Ερντογάν για την Πολεμική Αεροπορία της χώρας του:

«Η Τουρκία ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες άδεια συμπαραγωγής των κινητήρων F110 της General Electric Aerospace, οι οποίοι χρησιμοποιούνται στα μαχητικά F-16, για να τους χρησιμοποιήσει στο τουρκικό μαχητικό TAI Kaan».

Το αμερικανικό Μέσο προσθέτει ότι «η παρθενική πτήση του εν λόγω πολεμικου αεροσκάφους θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2024».

Η παραγωγή από την Τουρκία μαχητικών αεροπλάνων είναι ένα δυσάρεστο ενδεχόμενο για τα εθνικά μας συμφέροντα πέρα και πάνω από την προμήθεια F-16 ή Eurofighter από την γείτονα.

Η έγκριση της Ουάσινγκτον σε συμπαραγωγή των κινητήρων F110 της General Electric Aerospace, εφόσον δοθεί, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σύνεση και τον προσήκοντα τρόπο από τους κυβερνώντες.

Πηγή φωτό: Wikipedia

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This