«Λύσσαξαν» οι Τούρκοι μετά το μεγαλοπρεπέστατο «χαστούκι» από τη Σαουδική Αραβία

Ο δήμαρχος της Άγκυρας κρέμασε αφίσες του Ατατούρκ και τουρκικές σημαίες στον δρόμο της Πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στην Τουρκία

Must Read

Ο αγώνας για τον τελικό του τουρκικού σούπερ καπ μεταξύ της Γαλατασαράι και της Φενερμπαχτσέ που είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας χθες το βράδυ αναβλήθηκε, μετά την απόρριψη τουρκικού αιτήματος να αναρτήσουν οι ομάδες ένα πανό που να καταδικάζει τον πόλεμο στη Γάζα, με την εξής ατάκα που αποδίδεται στον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ: «Ειρήνη στο σπίτι, ειρήνη στον κόσμο».

Οι τουρκικοί σύλλογοι ήθελαν επίσης να φορέσουν μπλουζάκια του Ατατούρκ και να κρατούν αφίσες του οι φίλαθλοι στις εξέδρες, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 100ή επέτειο της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Να κάνουν με λίγα λόγια, το Ριάντ, Άγκυρα, ήθελαν οι Τούρκοι, αλλά «έφαγαν» μεγαλοπρεπέστατη «πόρτα» από το Βασίλειο!

Μετά από συζητήσεις και διαβουλεύσεις Τούρκων και Σαουδαράβων αξιωματούχων αποφασίστηκε η αναβολή του αγώνα, ενώ σχετική ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας αναφέρει ότι είναι έτοιμη να διοργανώσει το παιχνίδι εκ νέου, αρκεί να τηρούνται οι διεθνείς ποδοσφαιρικοί κανόνες και κανονισμοί, οι οποίοι απαγορεύουν πολιτικά συνθήματα και πολιτικές εκδηλώσεις.

Σε… απάντηση της ξεγυρισμένης φάπας, η τουρκική αντίδραση ήταν να κρεμαστούν αφίσες του Ατατούρκ και τουρκικές σημαίες στο δρόμο που βρίσκεται η Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Άγκυρα!

Η κίνηση «επιπέδου» σχολιαρόπαιδου, ήταν εμπνεύσεως του δημάρχου της τουρκικής πρωτεύουσας, Μανσούρ Γιαβάς, ο οποίος μάλλον επιζητά τη δημιουργία διπλωματικού επεισοδίου με τη Σαουδική Αραβία!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This