Δείτε τι μας ετοιμάζουν στο προσεχές μέλλον με φόντο την «υπερθέρμανση του πλανήτη»!

«Συμβουλές» και «συστάσεις»

Must Read

Το άρθρο που ακολουθεί, είναι από το ραδιοφωνικό δίκτυο France Info, το οποίο λειτουργεί υπό τη γαλλική εθνική δημόσια τηλεόραση France Télévisions.

Όχι δηλαδή από κάποια… συνωμοσιολογική ιστοσελίδα. Έχει τίτλο: «Υπερθέρμανση του πλανήτη: ποιες προσπάθειες πρέπει να κάνουμε για να συνεχίσουμε να πετάμε;»

Η απάντηση που δίνεται;

Θα μπορούσε κανείς να τη χαρακτηρίσει και ως εικόνα από τα προσεχώς

  • Γράφουν λοιπόν οι Γάλλοι V.Frédéric, B.Laigle, L.Bensimon, L.Vianney:

Για διακοπές αυτόν τον χειμώνα, γιατί να μην πετάξετε στην Ελλάδα; Είναι ένα όνειρο, αλλά έχει επίσης αντίκτυπο στην οικολογία. 4.222 χιλιόμετρα πτήσης μετ’ επιστροφής και 971 κιλά CO2 που εκπέμπονται ανά επιβάτη, είναι πολλά.

Τι πρέπει λοιπόν να αλλάζει σε καθημερινή βάση για να αντισταθμιστούν τόσες πολλές εκπομπές;

Για την εκπομπή λιγότερου CO2, όλα ξεκινούν από τα μέσα μεταφοράς. Θα έπρεπε να κινείστε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς για έναν ολόκληρο χρόνο για να αντισταθμίσετε αυτό το ταξίδι στην Ελλάδα.

Θα ήταν επίσης απαραίτητο να ακολουθήσετε μια χορτοφαγική διατροφή για περισσότερα από δύο χρόνια. Και αν γίνετε vegan, ο στόχος θα επιτευχθεί πιο γρήγορα, σε μόλις 1 χρόνο και 3 μήνες.

Επιλέξτε τηλεργασία

Αν όμως δεν θέλετε να αγγίξετε το πιάτο σας, μπορείτε επίσης να επιλέξετε την τηλεργασία, που σας επιτρέπει να πάρετε το αυτοκίνητο ή να δημιουργήσετε ενέργεια σε εταιρείες.

Τόσες πολλές αλλαγές και συνήθειες, σας αφήνουν την επιλογή να περιορίσετε τον αντίκτυπο ενός ταξιδιού με αεροπλάνο. Αλλά να είστε προσεκτικοί, η αντιστάθμιση των εκπομπών CO2 μας, θα ήταν ιδιαίτερα καλή και για τη συνείδησή μας.

Το δικό της σχόλιο επί του θέματος έκανε η δημοσιογράφος και ανταποκρίτρια του Star από το Παρίσι, Μαρία Δεναξά, δίνοντας και άλλες… προεκτάσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This