Ομάδα Τούρκων επιχειρηματιών βοηθάει με το αζημίωτο στην επανεκλογή του δημάρχου Νέας Υόρκης

Επίσημο φερέφωνο της τουρκικής προπαγάνδας, ενώ τον ξεψαχνίζει το FBI

Must Read

Περισσότεροι δωρητές στην προεκλογική εκστρατεία του δημάρχου Νέας Υόρκης, με δεσμούς με την Τουρκία εμφανίζονται εν μέσω έρευνας για διαφθορά του FBI. Τουρκικά στελέχη στον τομέα του real estate άνοιξαν τα πορτοφόλια τους για να βοηθήσουν στην εκλογή του Έρικ Άνταμς ως δήμαρχο της Νέας Υόρκης πριν από δύο χρόνια.

Τώρα, μια άλλη ομάδα Τούρκων επιχειρηματιών βοηθά στην επανεκλογή του!

Υπενθυμίζουμε πως το FBI ερευνά τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, καθώς ο Έρικ Άνταμς μεταξύ άλλων φέρεται να έχει διασφαλίσει την έγκριση του «Τουρκικού Σπιτιού» παρά τις ελλείψεις ασφαλείας. Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ο Άνταμς πίεσε στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης να εγκρίνουν το νέο κτίριο του προξενείου της Τουρκίας παρά τις ανησυχίες για την ασφάλεια. Ο δήμαρχος όμως εσχάτως κατηγορήθηκε ακόμη και για βιασμό, από την εποχή που ήταν αστυνομικός!

Ερχόμαστε λοιπόν στο σήμερα, όπου και πάλι Τούρκοι σπεύδουν να στηρίξουν με το αζημίωτο τον Έρικ Άνταμς.

Εκτεταμένη έρευνα του POLITICO για τα αρχεία χρηματοδότησης της εκστρατείας αποκάλυψε αρκετούς σημερινούς και προηγούμενους δωρητές του Άνταμς που έχουν ισχυρούς δεσμούς με την KSK Construction, εργολάβο με έδρα το Μπρούκλιν στου οποίου  τα γραφεία εισέβαλε το FBI τον περασμένο μήνα εν μέσω μιας συνεχιζόμενης έρευνας για την προηγούμενη εκστρατεία του δημάρχου. Το γραφείο εξετάζει την πιθανή συμπαιγνία της εκστρατείας με την τουρκική κυβέρνηση, σύμφωνα με ένταλμα έρευνας που αναφέρθηκε από τους New York Times.

Τέσσερις από τους έξι δωρητές που εντόπισε το POLITICO εργάζονταν επί του παρόντος ή στο παρελθόν σε εταιρείες που συνδέονται με τον ιδρυτή της KSK Ερντέν Αρκάν, έναν πολυεκατομμυριούχο τουρκικής καταγωγής που συνίδρυσε την κατασκευαστική εταιρεία. Ένας άλλος είναι μέλος της οικογένειας του Αρκάν.

Οι συνεισφορές καταδεικνύουν βαθύτερες συνδέσεις μεταξύ της εκστρατείας του Άνταμς και της τουρκικής κοινότητας από ό,τι έχει αναφερθεί μέχρι σήμερα. Και απεικονίζουν περαιτέρω τη συνεχιζόμενη σχέση μεταξύ της πολιτικής λειτουργίας του δημάρχου και της Τουρκίας, μια χώρα που επισκέφτηκε τουλάχιστον έξι φορές. Η είδηση ​​της έρευνας για την εκστρατεία, η οποία ώθησε τον Άνταμς να παραλείψει μια συνάντηση στον Λευκό Οίκο τον περασμένο μήνα και να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη, συνέβαλε στο ρεκόρ του χαμηλού ποσοστού του στις δημοσκοπήσεις.

Κανείς δεν κατηγορήθηκε στην έρευνα, αλλά οι πράκτορες ακολούθησαν ιδιαίτερα επιθετικές τακτικές – εισέβαλαν στο σπίτι του Τούρκου συνδέσμου του Άνταμς και του επικεφαλής πολιτικού εράνου του, μέρες πριν πλησιάσουν τον δήμαρχο στον δρόμο για να του αρπάξουν τα τηλέφωνα και το iPad. Ο Άνταμς υποστήριξε σθεναρά την αθωότητά του, ενώ επέκρινε τις διαρροές του FBI.

«Όπου υπάρχει καπνός δεν υπάρχει πάντα φωτιά. Ακούστε, φροντίζω να έχουμε πραγματική συμμόρφωση. Ξόδεψα εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για να βεβαιωθώ ότι έχει γίνει σωστά και θα συμμορφωθούμε με οποιαδήποτε αναθεώρηση (επιβολή του νόμου)», είπε ο Άνταμς σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, μέρες μετά τις επιδρομές του FBI.

Ο δικηγόρος της εκστρατείας του, Vito Pitta, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την έρευνα, αλλά υπερασπίστηκε την εκστρατεία, λέγοντας: «Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τις λεπτομέρειες μιας ομοσπονδιακής έρευνας και ενός εν εξελίξει ελέγχου – αλλά είμαστε βέβαιοι ότι όλοι οι κανόνες και οι νόμοι τηρήθηκαν».

Οι  δωρητές συνδέονται όλοι με τον Arkan, ο οποίος ίδρυσε την KSK ως παρακλάδι της Kiska Construction με έδρα την Τουρκία, όπου ήταν πρόεδρος των επιχειρήσεων των ΗΠΑ. Ο Arkan υπηρετεί επί του παρόντος ως διευθύνων σύμβουλος της KSK.

Ο Άνταμς έχει εκφράσει την εκτίμησή του για την τουρκική υποστήριξη της υποψηφιότητάς του και πως να μην το κάνει άλλωστε, με τόσα χιλιάδες δολάρια που τον μπούκωσαν:

«Η τουρκική κοινότητα έχει πραγματικά υποστηρίξει και έχει διοργανώσει αρκετούς εράνους για μένα», είπε ο Άνταμς στο περιοδικό Turk of America στο τεύχος του χειμώνα 2018/άνοιξη 2019, το οποίο είχε τον δήμαρχο στο εξώφυλλο και μια εκτενή συνέντευξη για τις επερχόμενες προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών. «Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για το σημαντικό ποσό σε δολάρια που έχουν συνεισφέρει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This