«Καγκελάριος λουκάνικο» ο Όλαφ Σολτς για τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Τον ειρωνεύτηκε για τις μεγάλες κινητοποιήσεις των αγροτών

Must Read

Τις μεγάλες κινητοποιήσεις των αγροτών στη Γερμανία σχολίασε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ειρωνευόμενος μάλιστα τον τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

«Απεργίες στη Γερμανία: αγρότες έχουν μπλοκάρει τις μετακινήσεις σε μεγάλο μέρος της χώρας. Οι επιδοτήσεις έχουν τελειώσει και τα αστρονομικά ποσά που δαπανώνται για την Ουκρανία εξακολουθούν να αυξάνονται. Και η Γερμανία είναι ο βασικός χρηματοδότης», τόνισε ο νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Σχολίασε ακόμη ότι αν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, Ουκρανοί εθνικιστές θα μπορούσαν σύντομα να εξαγάγουν τις διαδηλώσεις τους στο Βερολίνο.

Και συνέχισε αποκαλώντας τον Σολτς… λουκάνικο: «Σε αυτή την περίπτωση, είναι πολύ αμφίβολο ότι θα αντέξει ο Σολτς, ο καγκελάριος-λουκάνικο».

Τον Μάιο του 2022 ο τότε πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Βερολίνο ‘Αντριι Μέλνικ είχε χρησιμοποιήσει μια χαρακτηριστική στα γερμανικά υποτιμητική έκφραση αντιδρώντας στη δήλωση του καγκελάριου Σολτς ότι δεν σχεδίαζε εκείνη την περίοδο να επισκεφθεί το Κιέβο, λόγω του χαρακτηρισμού του ομοσπονδιακού προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ ως ανεπιθύμητου από την ουκρανική πλευρά.

«Το να παριστάνει κανείς τον θιγμένο, δεν ακούγεται ιδιαίτερα ως στάση πολιτικού ηγέτη», σχολίασε τότε ο Μέλνικ, χαρακτηρίζοντας τον Σολτς με μια λαϊκή γερμανική έκφραση, ως «προσβεβλημένο λουκάνικο» («beleidigte Leberwurst»).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This