Αυστρία: 30χρονη κληρονόμησε δισεκατομμύρια και χαρίζει 25 εκατ. ευρώ σε ευάλωτους συμπολίτες της!

«Αφού οι πολιτικοί δεν κάνουν τη δουλειά τους για αναδιανομή του πλούτου, τότε θα το κάνω μόνη μου...», τονίζει η Μαρλέν Ένγκελχορν

Must Read

Την επιθυμία της να χαρίσει 25 εκατομμύρια ευρώ στους συμπολίτες της Αυστριακούς γνωστοποίησε δημόσια η Μαρλέν Ένγκελχορν, τα οποία, όπως δήλωσε, θέλει να μοιραστούν δίκαια προς όφελος όλης της κοινωνίας.

Η 31χρονη Αυστριακή είναι απόγονος του Φρίντριχ Ένγκελχορν, ιδρυτή του γερμανικού χημικού και φαρμακευτικού κολοσσού BASF και μετά τον θάνατο της γιαγιάς της, Τράουντλ Ένγκελχορν Βεκιάτο, τον Σεπτέμβριο του 2022, η περιουσία της οποίας ανερχόταν, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Forbes, στα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια, έγινε… ζάπλουτη στα καλά του καθουμένου.

Ωστόσο, σύντομα αποδείχτηκε πως η νεαρή κληρονόμος δεν είναι… μονοφαγού, παρά επιθυμεί να μοιραστεί μέρος της περιουσίας της με ευάλωτους οικονομικά συμπολίτες της. Μάλιστα, σε ανάρτησή της λίγο μετά τον χαμό της γιαγιάς της, είχε υποστηρίξει πως ειναι… άδικο το ότι για την κληρονομιά της δεν φορολογήθηκε από το κράτος! «Έχω κληρονομήσει μια περιουσία, άρα και εξουσία, χωρίς να έχω κάνει κάτι για αυτό και το κράτος ούτε καν τη φορολογεί», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η Ένγκελχορν, για να εξηγήσει την ομολογουμένως σπάνια για πολυεκατομμυριούχο απόφασή της, καθώς στην Αυστρία ο φόρος κληρονομιάς έχει καταργηθεί από το 2008.

Για να επιτύχει τη δίκαιη μοιρασιά των χρημάτων που προσφέρει, η Μαρλέν Ένγκελχορν θέλει να συστήσει μια επιτροπή από 50 Αυστριακούς που θα επιλεχθούν τυχαία, τούς οποίους και καλεί να λάβουν τις κρίσιμες αποφάσεις. Όπως εξήγησε σχετικά ο διευθυντής του Foresight Institute, που υποστηρίζει την πρωτοβουλία της Ένγκελχορν, οι 50 «θα προέρχονται από κάθε ηλικιακή ομάδα, κάθε κρατίδιο, κάθε κοινωνική ομάδα. Αυτό που θα τούς ζητηθεί, είναι να συνεισφέρουν με ιδέες, προκειμένου να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες προς το συμφέρον όλης της κοινωνίας».

«Αφού οι πολιτικοί δεν κάνουν τη δουλειά τους για αναδιανομή του πλούτου, τότε θα πρέπει να το κάνω μόνη μου για την περιουσία μου. Αρκετοί άνθρωποι αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα με μια δουλειά πλήρους απασχόλησης, να πληρώσουν φόρο για κάθε ευρώ που κερδίζουν από αυτή. Εγώ αυτό το θεωρώ μια αποτυχία των πολιτικών και αν αυτό συμβαίνει, τότε οι πολίτες πρέπει να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους», υποστηρίζει η Μαρλέν Ένγκελχορν.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:
^

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This