Ερυθρά Θάλασσα: Νέος συναγερμός για «θερμό» επεισόδιο κοντά στον κόλπο του Άντεν

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ απόψε, κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας

Must Read

Συναγερμός σήμανε εκ νέου σήμερα στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) σημειώθηκε «θερμό» επεισόδιο κοντά στον κόλπο του Άντεν.

Ειδικότερα, η υπηρεσία θαλάσσιων εμπορικών επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) ανακοίνωσε ότι έλαβε αναφορά για περιστατικό στην Ερυθρά Θάλασσα κοντά στην Υεμένη, με το συμβουλευτικό σημείωμα της υπηρεσίας να επισημαίνει πως το περιστατικό συνέβη περίπου 90 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Άντεν. «Οι αρχές διεξάγουν έρευνα», αναφέρεται στο σημείωμα, όπου επισημαίνεται πως τα πλοία καλούνται να «διέρχονται με προσοχή» και να αναφέρουν στην Υπηρεσία οποιαδήποτε «ύποπτη δραστηριότητα».

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως το περιστατικό αφορούσε έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε από το έδαφος της Υεμένης με στόχο εμπορικό πλοίο που έπλεε στην περιοχή, o οποίος, όμως, έπεσε στο νερό, σε απόσταση περίπου 400 έως 500 μέτρων από αυτό, με τον UKMTO να τονίζει πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές και ότι διεξάγεται «περαιτέρω έρευνα» για το συμβάν.

^
Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η Γαλλία, η οποία ασκεί την προεδρία του του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ αυτό τον μήνα, απόψε θα λάβει χώρα μια έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ, με θέμα τα πλήγματα που εξαπέλυσαν σήμερα οι συμμαχικές δυνάμεις με επικεφαλής τις ΗΠΑ και Βρετανία κατά των Χούθι στην Υεμένη. Η έκτακτη αυτή συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας, μετά από την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου με θέμα την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Σημειώνεται ότι προχθές Τετάρτη η Ρωσία και η Κίνα απείχαν από την ψηφοφορία στο ΣΑ του ΟΗΕ, η οποία οδήγησε στην απόφαση με την οποία ο διεθνής Οργανισμός απαιτούσε να σταματήσουν αμέσως οι επιθέσεις των Χούθι εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα. Στο ψήφισμα γινόταν έκκληση προς όλα τα κράτη-μέλη να τηρήσουν το εμπάργκο όπλων σε βάρος των υποστηριζόμενων από το Ιράν ανταρτών της Υεμένης.

^

Από την πλευρά της, η βρετανική κυβέρνηση δημοσίευσε την θέση της για τη νομική αιτιολόγηση των πληγμάτων εναντίον των Χούθι, στην οποία ανέφερε ότι η «απάντηση» των βρετανικών δυνάμεων είναι αναγκαία και χαρακτηρίζεται από αναλογικότητα, ενώ σημείωσε ότι στην συνεδρίαση του ΣΑ θα υποστηρίξει πως τα πλήγματα κατά των Χούθι πραγματοποιήθηκαν εντός του πλαισίου του Άρθρου 51 της Χάρτας του ΟΗΕ.

^
Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This