Νέος ξεσηκωμός στο Ισραήλ για τους ομήρους της Χαμάς – Πολλοί από αυτούς σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα λέει η ισλαμική οργάνωση

«Πράξη βλακείας» χαρακτήρισε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ τα αμερικανικά και βρετανικά πλήγματα στην Υεμένη

Must Read

Κακά μαντάτα για τους συγγενείς και φίλους των εκατοντάδων Ισραηλινών ομήρων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς η παλαιστινιακή παραστρατιωτική οργάνωση υποστήριξε την Κυριακή ότι «πολλοί» από τους 130 ομήρους «πιθανότατα σκοτώθηκαν πρόσφατα».

Η Χαμάς, σε σχετική ανάρτησή της, δημοσίευσε ένα βίντεο διάρκειας 37 δευτερολέπτων, στο οποίο τρεις εκ των ομήρων της εμφανίζονται να καλούν την ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει τις επιχειρήσεις για να έρθει η απελευθέρωσή τους, μετά από 100 ημέρες πολέμου. Ωστόσο, το εν λόγω βίντεο ολοκληρώνεται με την ανατριχιαστική φράση «αύριο θα ενημερωθείτε για τη μοίρα τους».

Μεταξύ των ομήρων που εμφανίζονται στο νέο αυτό βίντεο της Χαμάς, είναι η 26χρονη Νoa Argamani, η οποία απήχθη από το φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής Nova. Η μητέρα της πριν από λίγες ώρες είχε επαναλάβει ότι έχει καρκίνο και ότι τελευταία επιθυμία της είναι να έχει πίσω την κόρη της, πριν πεθάνει.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Κασάμ της Χαμάς σε μια σπάνια εμφάνισή του ανέφερε ότι η επαφή με ομήρους χάθηκε και ενδεχομένως πολλοί να σκοτώθηκαν, μεταθέτοντας στο Ισραήλ την «πλήρη ευθύνη» για την μοίρα τους. Πρόσθεσε ότι «κάθε συνομιλία για να σταματήσει η επιθετικότητα του Ισραήλ είναι άχρηστη» και προανήγγειλε νέα χτυπήματα τις επόμενες ημέρες.

Με αφορμή, πάντως, την συμπλήρωση 100 ημερών πολέμου, περίπου 120.000 Ισραηλινοί διαδήλωσαν στο Τελ Αβίβ, ζητώντας την παραίτηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατηγορώντας την κυβέρνησή του ότι δεν κάνει αρκετά για να διασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων. Ωστόσο, όχι μόνο δεν… ίδρωσε το αυτί του, αλλά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επανέλαβε ότι τίποτα δε θα σταματήσει το Ισραήλ από την επίτευξη των στόχων του στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς.

^
Στο μεταξύ, για μια ακόμη ημέρα ισραηλινά τανκς και αεροσκάφη έπληξαν δεκάδες στόχους σε περιοχές στα νότια και στα κεντρικά της Λωρίδας της Γάζας. Οι συγκρούσεις επικεντρώθηκαν στη Χαν Γιούνις, με τη Χαμάς να εκτοξεύει ως «απάντηση» μπαράζ πυραύλων κατά του Ασχόντ, μια ισραηλινή πόλη σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τη Γάζα.

Τις τελευταίες 24 ώρες 125 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 265 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές με τον απολογισμό των θυμάτων από την έναρξη του πολέμου να ανέρχεται πλέον σε σχεδόν 24.000 επιβεβαιωμένους νεκρούς και περισσότερους από 60.000 τραυματίες.

Στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, σημειώθηκε νέα ανταλλαγή πυρών μεταξύ ισραηλινών στρατευμάτων και ενόπλων της Χεζμπολάχ, με τέσσερις νεκρούς, ενώ το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε επεισόδια και συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Χεζμπολάχ: Σε κίνδυνο η παγκόσμια ναυσιπλοΐα εξαιτίας των πληγμάτων στην Υεμένη

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Σάγεντ Χάσαν Νασράλα, χαρακτήρισε την Κυριακή «πράξη βλακείας» τα αμερικανικά και βρετανικά πλήγματα στην Υεμένη, υποστηρίζοντας πως οι Χούθι θα συνεχίσουν να στοχοθετούν πλοία που ανήκουν στο Ισραήλ και κατευθύνονται προς τα λιμάνια του.

Ειδικότερα, ο Νασράλα δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες σφάλλουν, αν νομίζουν πως οι Χούθι θα σταματήσουν να αντιπαρατίθενται στο Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ υποστήριξε πως οι ενέργειες των ΗΠΑ εκεί έχουν θέσει σε κίνδυνο όλη τη ναυσιπλοΐα. «Το πιο επικίνδυνο είναι ότι αυτό που έκαναν οι Αμερικανοί στην Ερυθρά Θάλασσα. Θα βλάψει όλη τη ναυσιπλοΐα, ακόμη και τα πλοία που δεν πηγαίνουν στην Παλαιστίνη, ακόμη και τα πλοία που δεν είναι ισραηλινά, ακόμη και τα πλοία που δεν έχουν καμιά σχέση με την υπόθεση, επειδή η θάλασσα έχει γίνει ένα θέατρο μαχών, πυραύλων, drones και πολεμικών πλοίων», δήλωσε συγκεκριμένα ο ηγέτης της υποστηριζόμενης από το Ιράν λιβανέζικης οργάνωσης.

Πρόσθεσε δε ότι η ομάδα του δεν θα σταματήσει (τα χτυπήματα κατά του Ισραήλ), μέχρι να τεθεί σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός για τη Γάζα. «Συνεχίζουμε και το μέτωπό μας προκαλεί απώλειες στον εχθρό και ασκεί πίεση στους εκτοπισμένους», είπε ο Νασράλα σε ομιλία του, αναφερόμενος στις δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινούς που έχουν εγκαταλείψει τις βόρειες συνοριακές περιοχές.

Ακόμη περισσότεροι νεκροί σε βόρειο Ισραήλ και νότιο Λίβανο

Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν στο βόρειο Ισραήλ την Κυριακή, όταν ένας αντιαρματικός πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο έπληξε το σπίτι τους σε μια πόλη κοντά στα σύνορα.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι τα στρατεύματα που περιπολούσαν σε αμφισβητούμενη συνοριακή περιοχή «εντόπισαν έναν πυρήνα τρομοκρατών που πέρασε από τον Λίβανο στο ισραηλινό έδαφος και πυροβόλησε» κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τρεις ένοπλοι που συγκρούστηκαν με τα στρατεύματα σκοτώθηκαν, ενώ πέντε στρατιώτες τους τραυματίστηκαν στη μάχη, ανέφεραν οι IDF.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι πολεμικά αεροσκάφη τους έπληξαν και θέσεις της Χεζμπολάχ, μετά από επίθεση με αντιαρματικούς πυραύλους στη συνοριακή κοινότητα Kfar Yuval, όπου τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μια 76χρονη γυναίκα και ο γιος της σκοτώθηκαν. Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ ανέφερε ότι πραγματοποίησε πολλές επιθέσεις την Κυριακή, συμπεριλαμβανομένου του Kfar Yuval, προσθέτοντας ότι υπήρξαν «τραυματισμοί και θάνατοι».

^
Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This