Ερυθρά θάλασσα: Συναγερμός για πυραυλικό χτύπημα σε φορτηγό πλοίο!

Αμερικανικών συμφερόντων το πλοίο που χτυπήθηκε - Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης από τους Χούθι

Must Read

Πύραυλος φέρεται να έπληξε φορτηγό πλοίο που έπλεε στα ανοιχτά της Υεμένης, σύμφωνα με αναφορές από τη UK Maritime Trade Operations (UKMTO – Κέντρο Επιχειρήσεων Θαλάσσιου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου), τις οποίες αναμεταδίδει το BBC.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως, όταν χτυπήθηκε, το πλοίο μεταφοράς εμπορευμάτων με σημαία Νήσων Μάρσαλ και ιδιοκτησίας ΗΠΑ, σύμφωνα με την ιδιωτική εταιρεία πληροφοριών Ambrey, έπλεε περίπου 95 ναυτικά μίλια στα νοτιοανατολικά του Κόλπου του Άντεν, με την UKMTO να σημειώνει πως το περιστατικό ερευνάται.

Περαιτέρω πληροφορίες αναφέρουν πως το χτύπημα προκάλεσε μεν πυρκαγιά στο αμπάρι του πλοίου, ωστόσο δεν φέρεται πως διατρέχει κίνδυνο να βουλιάξει. Η Ambrey επιβεβαίωσε το περιστατικό, τονίζοντας ότι το αμερικανικών συμφερόντων πλοίο δεν σχετίζεται με το Ισραήλ.

Νεότερη ενημέρωση της UKMTO αναφέρει πως ο πλοίαρχος του σκάφους υποστήριξε ότι το φορτηγό πλοίο «χτυπήθηκε από ψηλά από πύραυλο» ενώ έπλεε κοντά στη πόλη – λιμάνι Άντεν της Υεμένης, με την υπηρεσία να συμβουλεύει τα πλοία που διέρχονται από την περιοχή να είναι «εξαιρετικά προσεκτικά».

Χούθι: Χτυπάμε μόνο ισραηλινά πλοία

Την ίδια ώρα το τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah TV των Χούθι επικαλείται πηγή των ναυτικών δυνάμεων της αντάρτικης ομάδας, η οποία επαναλαμβάνει ότι δεν θα στοχεύσουν εμπορικά πλοία που δεν συνδέονται με το Ισραήλ.

«Η ναυσιπλοΐα είναι ασφαλής» στην Ερυθρά Θάλασσα, την Αραβική Θάλασσα και το στενό Bab al-Mandab «εκτός από τα ισραηλινά πλοία ή εκείνα που κατευθύνονται σε κατεχόμενα παλαιστινιακά λιμάνια», αναφέρει η πηγή. «Θα συνεχίσουμε την αποτροπή των ισραηλινών πλοίων ή εκείνων που κατευθύνονται σε κατεχόμενα παλαιστινιακά λιμάνια μέχρι το τέλος της επίθεσης και της πολιορκίας της Γάζας», προσθέτουν.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:
^
*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This