Κουνούπι τίγρης σε 25 περιοχές του Βελγίου

Και οι Βρυξέλλες στο επίκεντρο του προβλήματος

Must Read

Σοβαρό θέμα υγειονομικού ενδιαφέροντος προκύπτει στο Βέλγιο!

Το κουνούπι τίγρης εξαπλώνεται ραγδαία στην βόρεια Ευρώπη, απόρροια της κλιματικής αλλαγής, με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων να μεταδίδει, μέσω ρεπορτάζ, ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε σε 25 τοποθεσίες! Για πρώτη φορά δε, το κουνούπι τίγρης εντοπίστηκε μεταξύ άλλων σε Βρυξέλλες και Βαλλονία, ενώ υπάρχε έντονη ανησυχία στους κατοίκους, μιας και τα «σημάδια» της εξάπλωσης φάνηκαν από πέρσι! Και αυτό, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος σοβαρών μολύνσεων και ασθενειών.

Στο Βέλγιο, το κουνούπι τίγρης φτάνει κατά βάση από παραθεριστές που επιστρέφουν στον τόπο τους, αλλά και μέσω των μεταφορών διαφόρων εμπορευμάτων. «Είναι σημαντικό να καθυστερήσει η εγκατάσταση και η εξάπλωση του κουνουπιού τίγρης όσο το δυνατόν περισσότερο», σημείωσε εντομολόγος του Ινστιτούτου Τροπικής Ιατρικής (ITM), στην Αμβέρσα. Τόνισε ακόμη, πως οι πολίτες μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση, καθαρίζοντας τα φυτά τους και τις υδρορροές τον χειμώνα, ώστε να «σκοτώσουν» τα αυγά. «Από τον Μάιο και μετά, στην αρχή της εποχής των κουνουπιών, είναι επίσης σημαντικό να αφαιρείται τακτικά το λιμνάζον νερό από τις βεράντες και τους κήπους», συμπλήρωσε ο ειδικός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This