Από ουκρανικούς πυραύλους από την Γερμανία καταρρίφθηκε το αεροσκάφος με τους αιχμαλώτους πολέμου!

Must Read

Ουκρανοί κρύβονται πίσω από την συντριβή του αεροσκάφους που έγινε νωρίτερα σήμερα στα σύνορα της χώρας με την Ρωσία!

Συγκεκριμένα, η κατάρριψη του αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν 60 Ουκρανοί αιχμάλωτοι και 6 Ρώσοι μέλη του πληρώματος, έγινε με πυραύλους που είχαν προμηθευτεί από την Γερμανία οι συμπατριώτες τους!

Δείτε βίντεο:




Σχετικά με τις συνθήκες της κατάρριψης ο αναπληρωτής της Κρατικής Δούμας, Αντρέι Καρτοπόλοφ είπε πως το αεροσκάφος «ακολουθούσε το δεύτερο αεροπλάνο IL-76, το οποίο μετέφερε περίπου 80 ακόμη αιχμαλώτους πολέμου· κατάφεραν να το γυρίσουν».

Και συνέχισε: «Η ουκρανική ηγεσία γνώριζε καλά την ανταλλαγή και ενημερώθηκε για τον τρόπο παράδοσης των κρατουμένων, αλλά το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από τρεις γερμανικής κατασκευής αντιαεροπορικούς πυραύλους Patriot ή Iris-T. Οι ειδικοί θα το διευκρινίσουν αργότερα, όταν θα εξετάσουν απευθείας το σημείο της συντριβής. Αλλά, ξέρετε, ποιο είναι το γενικό επίπεδο κυνισμού στην καταστροφή των δικών του πολιτών, των δικών του στρατιωτών, για τους οποίους συμφωνήθηκε η ανταλλαγή». 

Εικόνες από το σημείο της συντριβής:

https://twitter.com/Manu_Officiel4/status/1750136128450032049

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ χαρακτήρισε τους Ουκρανούς «τρίδοντα φρικιά» και «κιτρινόαιμα πλάσματα» που δεν διστάζουν να χτυπήσουν το στρατιωτικό προσωπικό ακόμα και τα σπίτια τους.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Η ιστορία της καταστροφής του αεροπλάνου Il-76 είναι το αποτέλεσμα της εσωτερικής πολιτικής πάλης των νεοναζιστικών ελίτ στο Κίεβο. Πόλεμος χοίρων στη γούρνα. Πολλοί έχουν ήδη γράψει για αυτό. Καλή μνήμη στους πιλότους μας. Είναι ήρωες. Οι ουκρανικές οικογένειες δεν έλαβαν τους κρατουμένους τους από τη Ρωσία. Μόνο χειρότερα θα γίνει: αυτά τα τρίδοντα φρικιά, για να διατηρήσουν την εξουσία τους, θα σκοτώσουν εύκολα το στρατιωτικό προσωπικό και τους αιχμαλώτους πολέμου τους, κάτι που έμαθαν στις 700 μέρες της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας. Θα βομβαρδίσουν αλύπητα τις πόλεις και τα χωριά τους, κονιορτοποιώντας τα σπίτια τους και αποτεφρώνοντας τους ηλικιωμένους και τα παιδιά τους. Δεν υπάρχουν περιορισμοί εδώ για τα κιτρινόαιμα πλάσματα. Εξάλλου, το κύριο πράγμα που διακυβεύεται είναι η δύναμη και το χρήμα».




(πηγή κεντρικής φωτογραφίας twitter/x)

Δείτε επίσης:

Ρωσία: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος με 65 αιχμαλώτους πολέμου!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This