Αμερικανοί αναχαίτισαν επίθεση σε πλοίο της Maersk στην Ερυθρά Θάλασσα

Νωρίτερα σημειώθηκε έκρηξη κοντά σε πλοίο ανοιχτά της Υεμένης

Must Read

Δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, τα οποία συνόδευαν την Τετάρτη δύο πλοία της εταιρείας μεταφορών Maersk στην Ερυθρά Θάλασσα που διέρχονταν μέσω του Μπαμπ αλ-Μαντέμπ, αναχαίτισαν επίθεση με πυραύλους.

«Κατά την διαδρομή τα δύο πλοία ανέφεραν πως είδαν εκρήξεις σε κοντινή απόσταση και η συνοδεία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού αναχαίτισε πολλά βλήματα» ανακοίνωσε η Maersk.

Κανένας δεν τραυματίστηκε και τα εμπορευματικά πλοία επέστρεψαν στον Κόλπο του Άντεν συνοδεία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα δύο πλοία διαχειρίζεται η αμερικανική θυγατρική της Maersk και μεταφέρουν φορτία για το υπουργείο Άμυνας, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την USAID και άλλες κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Νωρίτερα την Τετάρτη η Υπηρεσία Ναυτιλιακής Ασφάλειας της Βρετανίας (UKMTO) ανακοίνωσε πως έλαβε πληροφορίες για έκρηξη κοντά σε πλοίο που έπλεε ανοιχτά της Υεμένης κατά την επίθεση από αντάρτες Χούθι.

 Η UKMTO έκανε λόγο για «έκρηξη σε απόσταση περίπου 100 μέτρων» από ένα σκάφος, 50 ναυτικά μίλια νότια του λιμανιού Μούχα στην νοτιοδυτική Υεμένη. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This