Ερυθρά Θάλασσα: Στις φλόγες δεξαμενόπλοιο από νέο εύστοχο πυραυλικό χτύπημα των Χούθι

Κίνδυνος για διαρροή μεγάλης ποσότητας πετρελαίου στον Κόλπο του Άντεν

Must Read

Ένα ακόμη εύστοχο χτύπημα σε πλοίο που έπλεε σε απόσταση περίπου 60 ναυτικών μιλιών νοτιοανατολικά του Κόλπου του Άντεν, στα ανοιχτά της Ερυθράς Θάλασσας, πανηγύρισαν σήμερα το απόγευμα οι Χούθι, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ένα δεξαμενόπλοιο τυλίχθηκε στις φλόγες.

Όπως αναφέρει σχετικά η βρετανική εταιρεία ασφαλίσεων Ambrey, οι αντάρτες της Υεμένης έβαλαν στο στόχαστρό τους το βρετανικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο Marlin Luanda, χωρητικότητας 110 χιλιάδων τόνων, το οποίο και έπληξαν με πύραυλο στην πέμπτη δεξαμενή του. Από το πυραυλικό χτύπημα προκλήθηκε μεγάλη έκρηξη, με αποτέλεσμα στο τάνκερ να ξεσπάσει φωτιά.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, τις οποίες επιβεβαίωσε και το Κέντρο Επιχειρήσεων Θαλασσίου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO), το πλήρωμα δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο, αλλά ο πλοίαρχος του τάνκερ με σημαία Νησιών Μάρσαλ και προορισμός την Σιγκαπούρη, έχει καλέσει σε βοήθεια το αμερικανικό Ναυτικό.

Οι Χούθι ανέλαβαν επίσημα την ευθύνη, ανακοινώνοντας ότι οι ναυτικές δυνάμεις τους προχώρησαν σε μια «επιχείρηση» εναντίον του «βρετανικού δεξαμενόπλοιου Marlin Luanda» στον κόλπο του Άντεν, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά στο πλοίο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ανταρτών, στρατηγό Yahya Sarea, χρησιμοποιήθηκε «ένας αριθμός πυραύλων» και «το πλήγμα ήταν άμεσο».

Σύμφωνα με νεότερες, αλλά ανεπιβεβαίωτες -μέχρι στιγμής- πληροφορίες, από το συγκεκριμένο πλήγμα, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να προκληθεί μεγάλη περιβαλλοντική ρύπανση στον Κόλπο του Άντεν, στην περίπτωση που προκληθεί διαρροή του πετρελαίου που μετέφερε το τάνκερ.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This