Αυτά βλέπει ο Μητσοτάκης: Το Βρετανικό Μουσείο δανείζει στην Γκάνα θησαυρούς που της ανήκουν

Κάπως έτσι αντιλαμβάνεται την «αμοιβαία επωφελή συμφωνία»

Must Read

Αυτά βλέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και χαίρεται. Το Βρετανικό Μουσείο δανείζει στην Γκάνα πολύτιμα αντικείμενα που σχετίζονται με το Βασίλειο των Ασάντι, προκειμένου να εκτεθούν στο Μουσείο Manhyia Palace στο Κουμάσι.

Κάπως έτσι αντιλαμβάνεται την «αμοιβαία επωφελή συμφωνία» με το Βρετανικό Μουσείο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: να δεχθεί η Ελλάδα την επιστροφή τους με την μορφή δανεισμού αναγνωρίζοντας de facto ότι ανήκουν στους απογόνους του κλέφτη Έλγιν

Όπως γράφει το CNN, πολλά από τα 13 αντικείμενα λεηλατήθηκαν κατά την διάρκεια των πολέμων της Γκάνας με την Αγγλία, άλλα τα απέσπασαν βίαια οι Βρετανοί και άλλα πουλήθηκαν σε δημοπρασίες για ιδιωτικές συλλογές και μουσεία σε όλο τον κόσμο.

Πηγή φωτό: CNN

Προσφάτως, ο πρωθυπουργός μας έλεγε με στόμφο: «Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία!».

Οι λύσεις που απεργάζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ Γλυπτά του Παρθενώνα και οι μυστικές διαπραγματεύσεις του με το Βρετανικό Μουσείο παραπέμπουν σε αφρικανική χώρα αποικιοκρατικής εποχής και δανεισμό θησαυρών με αντάλλαγμα… καθρεφτάκια.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This