Ικανοποίηση στην Τουρκία για την αγορά των αμερικανικών F-16! Νέες προκλήσεις κατά της Ελλάδας!

Η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων έληξε... χωρίς εμπόδια

Must Read

Χαρές και πανηγύρια στην Τουρκία, για την αγορά των F-16 από τις ΗΠΑ! Νέες προκλήσεις Τούρκων…

«Η απόφαση του Κογκρέσου αυτή την εβδομάδα να εγκρίνει την απόκτηση 40 νέων και 79 αναβαθμισμένων αεροσκαφών F-16 από την Τουρκία είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Ο στόλος των F-16 της Τουρκίας είναι ζωτικής σημασίας για την ισχύ του ΝΑΤΟ, διασφαλίζοντας τη μελλοντική διαλειτουργικότητα μεταξύ των συμμάχων», ανέφερε ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία, Τζεφ Φλέικ. Το μήνυμά του μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ της Τουρκίας ως η επίσημη επιβεβαίωση της διαδικασίας έγκρισης πώλησης των F-16.

Η προθεσμία 15 ημερών για υποβολή ενστάσεων στο επίσημο αίτημα της αμερικανική κυβέρνησης για την πώληση στην Τουρκία νέων μαχητικών, παρήλθε αι δεν υπήρξαν επιπλέον εμπόδια.

Προηγήθηκε -και συνεχίζει να υπάρχει- μέγας ντόρος σχετικά με την μυστική επιστολή του State Department προς τις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου αναφορικά με την πώληση των F-16. Η ελληνική πλευρά διατείνεται ότι αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για υπερπτήσεις στο Αιγαίο, Αλλά, η Τουρκία…τον χαβά της, καθώς αναφέρει ότι δεν υπάρχει κανένας τέτοιος όρος στην όλη συμφωνία με την άλλη πλευρά του ατλαντικού.

Προκλήσεις

«Είναι παράλογο να έρχεται στην επικαιρότητα κάτι τέτοιο. Η ελληνική πλευρά κάνει αυτό που κάνει πάντα. Είναι δυνατόν η Τουρκία να δεχτεί κάτι τέτοιο; Κανείς δεν μπορεί καν να προσφέρει κάτι τέτοιο στην τουρκική πλευρά, πόσο μάλλον να το αποδεχτεί. Η Τουρκία, ως ανεξάρτητη χώρα που μπορεί να πάρει τις δικές της αποφάσεις, θα χρησιμοποιήσει τα F-16 που θα αγοράσει όπου χρειαστεί, χωρίς να ρωτήσει κανέναν», ανέφεραν πηγές της τουρκικής ασφάλειας, στην εφημερίδα Αksam!

Στο ίδιο μήκος κύματος και το τουρκικό ΥΠΕΞ, που διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχουν όροι. Μέσω διαρροών, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε ότι είναι «αδιανόητο να δέχτηκε ο Ερντογάν έναν τέτοιον όρο, καθώς αν ίσχυε, τότε τίθεται θέμα εθνικής κυριαρχίας».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This