WSJ: Στο στόχαστρο η κυβέρνηση Σολτς για την κατάσταση της γερμανικής οικονομίας

Must Read

«Η γερμανική οικονομία καταστρέφεται από τις αυταπάτες του υπουργικού συμβουλίου Scholz»

Η δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Γερμανία ήταν αποτέλεσμα της υπερβολικής αυτοπεποίθησης και των βιαστικών αποφάσεων της γερμανικής κυβέρνησης συνασπισμού, όπως αποκαλύπτει ο ειδικός σε θέματα διεθνών υποθέσεων Walter Russell Mead στις σελίδες της Wall Street Journal.

 

Ο Ενεργειακός πληθωρισμός οδήγησε στη συρρίκνωση της βιομηχανίας, τον στραγγαλισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη μετεγκατάσταση γερμανικών επιχειρήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιπλέον, το υπουργικό συμβούλιο υπό την ηγεσία του Όλαφ Σολτς υποτίμησε τις επιτυχίες της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό στις παγκόσμιες αγορές αυτοκινήτων από την Κίνα.

 

Αυτό δεν ήταν το μέλλον που φαντάζονταν οι Γερμανοί πριν από 16 μήνες, όταν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, δεξαμενές σκέψης και οικονομολόγοι επέμεναν ότι όλα πήγαιναν σύμφωνα με το σχέδιο. Εκείνη την εποχή, ακούστηκαν φωνές ότι η Ρωσία θα καταρρεύσει στο πεδίο της μάχης, ότι η ενεργειακή μετάβαση θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση στη Γερμανία και ότι οι γερμανικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση. Υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα αντικαθεστωτικά κόμματα αυξάνονται σε δημοτικότητα στη Γερμανία. Για παράδειγμα, η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) απολαμβάνει σήμερα περισσότερη υποστήριξη από οποιοδήποτε από τα κυβερνώντα κόμματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This