Πύρινος εφιάλτης στο Τέξας: Στάχτη περισσότερα από 4,3 εκατομμύρια στρέμματα

Πρόκειται για την μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία του

Must Read

Ένας πύρινος εφιάλτης δίχως τέλος μαίνεται στο Τέξας, όπου περισσότερα από 4 εκατομμύρια στρέμματα έχουν μετατραπεί ήδη σε αποκαΐδια. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει την ζωή του, την ώρα που η μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της περιοχής, βρίσκεται σε εξέλιξη!

Οι πύρινες «γλώσσες» εξαπλώνονται στο βόρειο τμήμα της πολιτείας με έκταση μεγαλύτερη από αυτήν της Γαλλίας και μάλιστα έχουν περάσει και στη γειτονική Οκλαχόμα, χωρίς οι πυροσβέστες να έχουν καταφέρει να ελέγξουν την τεράστια οικολογική καταστροφή. Τα πύρινα μέτωπα είναι τουλάχιστον έξι και μάλιστα το μεγαλύτερο από αυτά, στοίχισε τη ζωή 83χρονης, το σπίτι της οποίας κάηκε ολοσχερώς.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής είχαν την ελπίδα, πως η πτώση της θερμοκρασίας θα τους επέτρεπε χθες να πάρουν τον έλεγχο στην ατέρμονη μάχη με τις φλόγες, ωστόσο, τελικά εξέφρασαν την ανησυχία πως τις επόμενες ημέρες ακολουθούν ισχυροί άνεμοι, που ενδεχομένως να επιδεινώσουν την κατάσταση.

«Οι συνθήκες που ευνοούν τις πυρκαγιές θα επιδεινωθούν το Σάββατο και ακόμα περισσότερο την Κυριακή, καθώς υπάρχει πιθανότητα να πνέουν ισχυροί άνεμοι στο δυτικό Τέξας», προειδοποίησε η υπηρεσία δασών της πολιτείας μέσω του ιστοτόπου της. Σύμφωνα με τον Τσαντ Μάγερς, μετεωρολόγο του CNN, η πυρκαγιά «Σμόουκχαους Κρικ» καίει «δυο γήπεδα ποδοσφαίρου το δευτερόλεπτο».

Δεδομένης της κατάστασης, οι πολιτειακές αρχές του Τέξας κήρυξαν σε κατάσταση φυσικής καταστροφής 60 κομητείες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This