Tο πλαίσιο του σχεδίου για κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας

«Οι Ισραηλινοί την έχουν λίγο πολύ δεχθεί»

Must Read

Το πλαίσιο της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός διάρκειας 6 εβδομάδων στην Λωρίδα της Γάζας είναι έτοιμο. Αυτό δήλωσε το Σάββατο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ και πρόσθεσε πως εξαρτάται από την Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους.

«Η συμφωνία βασικά υπάρχει. Αλλά δεν θέλω να δημιουργήσω προσδοκίες από την μια ή την άλλη πλευρά» επισήμανε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αντιπροσωπεία της Χαμάς μεταβαίνει στο Κάιρο, όπου επαναλαμβάνονται την Κυριακή οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία στον παλαιστινιακό θύλακο.

«Οι Ισραηλινοί την έχουν λίγο πολύ δεχθεί. Και μια κατάπαυση του πυρός 6 εβδομάδων θα μπορούσε να αρχίσει σήμερα στην Γάζα εά η Χαμάς δέχονταν να απελευθερώσει πολύ συγκεκριμένη κατηγορία ευάλωτων ομήρων» αυνέχισε ο Αμερικανός αξιωματούχος. Διευκρίνισε, δε, ότι προς το παρόν «οι συνομιλίες συνεχίζονται» για να σφραγισθεί μια συμφωνία πριν από την έναρξη του Ραμαζανιού, σε μια εβδομάδα.

 

Στην αρχή της εβδομάδας, πηγή προσκείμενη στην Χαμάς είχε δηλώσει πως η οργάνωση προτείνει να απελευθερώνει έναν όμηρο την ημέρα επί 42 ημέρες με αντάλλαγμα 10 φυλακισμένους Παλαιστινίους για κάθε έναν.

Κατάρ, Ηνωμένες Πολιτείες και Αίγυπτος επιδιώκουν να επιτύχουν συμφωνία και συμμετέχουν στις συνομιλίες της Κυριακής στο Κάιρο.

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This