Η «Ιθάκη» του Καβάφη στο μνημόσυνο του τέως βασιλιά

Must Read

Σεμνά αλλά και υποβλητικά τελέστηκε την περασμένη Τετάρτη το ετήσιο μνημόσυνο για τον θάνατο του τέως βασιλιάς Κωνσταντίνου στο κάστρο του Γουίνδσορ, στο παρεκκλήσι
του Αγίου Γεωργίου, υπό την αιγίδα του βασιλιά Κάρολου.

Η Κυρία επί των Τιμών μαθαίνει ότι μεγάλη συγκίνηση ειδικά των Ελλήνων και Κυπρίων παρευρισκόμενων προκάλεσε η επιλογή των πριγκίπων Νικόλα, Φιλίππου καθώς και των πριγκιπισσών Αλεξίας και Θεοδώρας να απαγγείλουν την «Ιθάκη» του Καβάφη σε αγγλική μετάφραση, ενώ η τελετή είχε έντονο το ελληνικό στοιχείο καθώς μέρος της, τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κκ Νικήτας.

Επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Λόρδος Σόαμς, εγγονός του Ουίνστον Τσόρτσιλ και στενός φίλος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Η βασίλισσα Καμίλα ηγήθηκε της τελετής, λόγω της απουσίας του βασιλέως Καρόλου που συνεχίζει την θεραπεία του κατά του καρκίνου, φτάνοντας στην εκκλησία στο βασιλικό αυτοκίνητο μαζί με την σύζυγο του εκλιπόντος, Άννα Μαρία.

Συνολικά οι καλεσμένοι ήταν περίπου 330 και σχεδόν 80 εξ αυτών ήταν μέλη βασιλικών οικογενειών απ’ όλο τον κόσμο. Από την πλευρά των πολιτικών, ξεχώρισε η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Τζον Μέιτζορ, αλλά και του πρώην Αμερικανού ΥΠΕΞ Τζον Κέρι.

Επίσης το παρών έδωσαν πολλοί Έλληνες και ομογενείς εξ Αμερικής και Βρετανοί φίλοι του αείμνηστου τέως βασιλιά, καθώς και ο Κύπριος πρέσβης κ. Αλέξανδρος Ζήνων και η σύζυγός του, Αλίκη Πασχάλη. Αισθητή ήταν, πάντως, η απουσία του πρίγκιπα Ουίλιαμ, που είναι βαφτιστικός του εκλιπόντος και ακύρωσε την τελευταία στιγμή για προσωπικούς, όπως διεμήνυσε, λόγους.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This