Γυρίζουν την πλάτη στην Ελλάδα οι (Γερμανοί) τουρίστες

Σύμφωνα με τα στοιχεία

Must Read

Αναπροσάρμοσαν τα «θέλω» τους οι Γερμανοί τουρίστες, κάνοντας… στροφή εκτός Ελλάδας και επιλέγοντας κυρίως Τουρκία μεριά!

Πιο συγκεκριμένα, η Eλλάδα λογίζεται ως ο τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών για τους Γερμανούς σε ό,τι αφορα το καλοκαίρι του 2024. Σύμφωνα τουλάχιστον με την έρευνα τάσεων που γνωστοποίησε η γερμανική ένωση τουριστικών γραφείων και tour operator, DRV, η οποία παρουσιάστηκε στην έναρξη της έκθεσης ΙΤΒ του Βερολίνου.

Όπως αναφέρεται ενδεικτικά, πρώτος προορισμός προτίμησης των Γερμανών, είναι η Τουρκία, επί το πλείστον για τις οικογένειες και ακολουθεί στην δεύτερη θέση η Ισπανία, όπου σχεδόν οι μισές κρατήσεις για το καλοκαίρι αφορούν την Μαγιόρκα, αυξημένες κατά 29% (!) έναντι του 2023…

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Αίγυπτος και ακολουθούν κατά σειρά η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Τυνησία, η Βουλγαρία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οι Μαλδίβες.

Οι κορυφαίοι αυτοί προορισμοί παρουσιάζουν μάλιστα διψήφια ποσοστά αύξησης πωλήσεων έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, αλλά τα υψηλότερα καταγράφονται στην Τουρκία (+39%), την Πορτογαλία (+36%), τα ΗΑΕ (+47%) και τις ΗΠΑ (+42%)!

Το μερίδιο πωλήσεων συνολικά βέβαια για Τουρκία και Ελλάδα παρουσιάζει μερική αύξηση (από 36% σε 44%) συγκριτικά με το δυνατό καλοκαίρι του 2019. Δείγα τουλάχιστον της τάσης για περισσότερα ταξίδια των Γερμανών προς την ανατολική Μεσόγειο και αχτίδα φωτός να μην χαθεί αν μη τι άλλο ένα βασικό κομμάτι που μπορεί να στηρίζει (;) την ταλαιπωρημένη ελληνική οικονομία.

Επιπροσθέτως, οι πωλήσεις κρουαζιέρας παρουσιάζουν αύξηση 41%, με ιδιαίτερη προτίμηση όπως αναμενόταν, από τις οικογένειες, ενώ η αύξηση επιβατών έναντι του 2019 φτάνει έως το 11% και είναι η μεγαλύτερη στις οργανωμένες διακοπές των Γερμανών.

*Τα στοιχεία προέρχονται από τον πάροχο υπηρεσιών δεδομένων Travel Data+Analytics, αξιολογώντας τις πωλήσεις ταξιδιωτικών γραφείων και διαδικτυακών πυλών για λογαριασμό του DRV.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ !! ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ !!! ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΞΕΠΕΣΜΕΝΟΥΣ !! ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ , ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ !!! ΓΕΡΜΑΝΟΙ , ΟΛΛΑΝΔΟΙ , ΑΓΓΛΟΙ ΚΛΠ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΣΥΡΦΕΤΟΣ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ !!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This