Λευκός Οίκος: Η Κύπρος θα βοηθήσει στον ανεφοδιασμό της Γάζας!

Must Read

Ενώ η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο κλιμακώνεται μετά και την ανακοίνωση των ΗΠΑ περί κατασκευής λιμανιού στη Γάζα για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους, ο Λευκός Οίκος «ξαναχτυπά», αναβαθμίζοντας τον γεωπολιτικό ρόλο της Κύπρου, ως βασικό κόμβο για τη δημιουργία του θαλάσσιου διαδρόμου.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, ο αμερικανικός σχεδιασμός στηρίζεται πάνω στην «Πρωτοβουλία Αμάλθεια» που είχε προτείνει η Κύπρος, με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία να προβλέπει τη χρήση του λιμανιού της Λάρνακας για τη μεταφόρτωση της βοήθειας, η οποία θα ελέγχεται από Ισραηλινούς αξιωματούχους, ενώ στη συνέχεια, το υλικό θα μεταφέρεται με πλοία σε πλωτή πλατφόρμα που θα κατασκευαστεί από τον αμερικανικό στρατό, στην ακτή της λωρίδας Γάζας.

Μιλώντας γι’ αυτή τη νέα πρωτοβουλία,  ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, τόνισε ότι «οι αρχικές αποστολές θα γίνουν μέσω Κύπρου, με τη βοήθεια του αμερικανικού στρατού και ενός συνασπισμού εταίρων και συμμάχων. Αυτή η νέα σημαντική πρωτοβουλία θα πάρει αρκετές εβδομάδες για να σχεδιαστεί και να εκτελεστεί. Οι δυνάμεις που θα απαιτηθούν για την ολοκλήρωση αυτής της αποστολής είτε βρίσκονται ήδη στην περιοχή είτε θα αρχίσουν να μετακινούνται εκεί σύντομα. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους στενούς μας εταίρους και συμμάχους στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και πέραν αυτής για να οικοδομήσουμε έναν συνασπισμό χωρών που θα συνεισφέρουν δυνατότητες και χρηματοδότηση σε αυτή την πρωτοβουλία».

Στην συνέχεια, ερωτηθείς σχετικά με τους κινδύνους ασφαλείας που ενδέχεται να προκύψουν από αυτή τη νέα πρωτοβουλία, ο αξιωματούχος υπογράμμισε την πολύ στενή συνεργασία και συντονισμό που υπήρξε μεταξύ της αμερικανικής πλευράς, της Κύπρου και του Ισραήλ: «Νομίζω ότι είναι σημαντικό να δηλώσω ότι συνεργαστήκαμε πολύ στενά με τους Ισραηλινούς για την ανάπτυξη αυτής της πρωτοβουλίας, και ότι οι Ισραηλινοί έχουν συνεργαστεί πολύ στενά με τους Κύπριους εδώ και μήνες για να δημιουργήσουν έναν μηχανισμό στο λιμάνι της Λάρνακας που θα είναι απαραίτητος. Και θα συνεργαστούμε στενά και θα διευθετήσουμε τις λεπτομέρειες μαζί τους όσον αφορά ορισμένα από τα ερωτήματα ασφαλείας που θέσατε», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This